MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Медіа-профспілка України активніше працюватиме в регіонах

30.10.2006    джерело: www.imi.org.ua
На першому етапі передбачується створення невеличких профспілкових офісів, куди зможуть звертатись журналісти по допомогу. Також планується підписання угоди з місцевими юридичними клініками про надання правової допомоги журналістам в скрутних ситуаціях.

З жовтня профспілка посилила свою активність на регіональному рівні. Відповідно до затвердженої стратегії розвитку Незалежної медіа-профспілки України, буде посилена матеріальна база семи обласних та місцевих організацій, а п’ять найбільших будуть працювати в режимі регіональних. На їх базі розвиватимуться не тільки місцеві осередки, але й профспілкові організації сусідніх областей. План розбудови розрахований на два роки, а перший етап триватиме 7 місяців.
На першому етапі місцеві організації Львова, Запоріжжя, Рівного, Сімферополя, Донецька, Ужгорода та Кременчука будуть забезпечені комп’ютерною технікою, методичною літературою по профспілковій та журналістській роботі. Це дасть можливість створити невеличкі профспілкові офіси, куди зможуть звертатись журналісти по допомогу. Також планується підписання угоди з місцевими юридичними клініками про надання правової допомоги журналістам в скрутних ситуаціях.
Створення місцевих офісів – початок кампанії з підтримки колективних переговорів в редакціях. Для цього в п’яти регіонах (Львів, Донецьк, Рівне, Запоріжжя, Сімферополь) та Києві профспілка проводить спеціальні семінари з ведення колективних переговорів. Місцеві координатори надаватимуть підтримку журналістам первинних осередків у переговорах з власниками. За необхідності профспілка залучатиме до переговорів досвідчених переговірників з Києва та інших регіонів.
Профспілка надаватиме широку підтримку колегам як з комерційних, так і з комунальних ЗМІ, в тому числі „районам”. В кожному з цих міст з листопада по лютий НМПУ планує провести обласні конференції журналістів, щоб визначити ключові проблеми регіону і спланувати заходи для їх подолання. Орієнтовно в березні наступного року пройде і всеукраїнська профспілкова конференція з цих питань.
В планах НМПУ організація на базі цих профспілок і своїх регіональних тренінгових центрів, які б надавали послуги членам профспілки. В основному це стосуватиметься підвищення кваліфікації, освоєння нових жанрів для журналістів чи комп’ютерних програм для верстальників та іншого.
Фінансування цих заходів відбувається з кількох джерел. Так, техніка закуплена за рахунок спільного проекту між НМПУ та Шведською спілкою журналістів (за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку SIDA). Діяльність місцевих координаторів, проведення конференцій, юридичні послуги фінансуються за підтримки Фонду розвитку ЗМІ посольства США та членських внесків профспілки. Відповідно до бюджету НМПУ 90 % внесків залишаються на розвиток місцевих організацій. З наступного року планується консолідувати частину цих внесків для розвитку первинних осередків на місцях.
Прес-служба Медіа-профспілки

 Поділитися