MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європейський суд зобов’язав Україну виплатити двом жителям Полтави €2 тис. за порушення права на таємницю листування

02.11.2006   

Європейський суд з прав людини поставив зобов’язав Україну виплатити жителям Полтави Ользі й Михайлу Волохам, 1933 і 1961 років народження відповідно, 2 тис. євро за порушення їхнього права на таємницю листування.

Про це сказано в повідомленні суду.

Відповідно до повідомлення, 6 серпня 1997 року було видане розпорядження про перехоплення й конфіскацію поштової й телеграфної кореспонденції Ольги й Михайла Волохів, тому що син Ольги (брат Михайла), що перебував під слідством за несплату податків, не з’явився на допит до відділу міліції.

У розпорядженні не було зазначено тимчасового обмеження здійснення перехоплення кореспонденції, у результаті чого перехоплення здійснювалося ще більше року після закінчення слідства в справі їхнього родича.

Волохи безуспішно зверталися до органів влади за компенсацією.

Вони звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на порушення їхніх прав на таємницю листування й ефективний судовий захист.

Європейський суд визнав порушення прав позивачів і поставив виплатити 1 тис. євро кожному за нематеріальний збиток.

2 листопада 2006

Наш коресп.

 

 Поділитися