MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Вечірній Київ» заявляє про цензуру від людей Черновецького

07.11.2006    джерело: www.imi.org.ua
«Якщо раніше використовувалися темники в письмові формі, то зараз вони використовуються усній. І тому ніхто нічого довести не зможе».
Виконуюча обов’язки головного редактора газети «Вечірній Київ» Людмила Воробьйова заявила про цензуру, яка використовується міською владою відносно комунальних газет міста Києва. Про це вона сказала сьогодні в інформаційній агенції «УНІАН» на прес-конференції представників трудового колективу газети.
««Вечірній Київ», «Хрещатик» і «Столичка» перетворилися на газети близнюки. Перелискуючи ці видання видно, що в них друкуються ті самі матеріали і навіть фотографії. Також мені повідомили, що ми мусимо писати про що завгодно, лише не критикувати мера, а краще було б привозити зверстані полоси перед друком на перевірку до когось із заступників» - заявила головний редактор.
Також пані Воробьйва зазначила, що мова йде про свободу слова в Україні: «Якщо раніше використовувалися темники в письмові формі, то зараз вони використовуються усній. І тому ніхто нічого довести не зможе».
Заступник головного редактора відзначив, що колектив газети хоче висвітлювати події різносторонньо, а не однобічно і друкувати точки зору різних сторін. На зустрічне питання журналістів, чи готова газета до роздержавлення, представники «Вечірки» зазначили, що вони домагаються компромісу з Київською міською державною адміністрацією.

 Поділитися