MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Конституційний Суд подали позов

08.11.2006    джерело: www.pravda.com.ua

Юрист Інституту Медіа Права Тетяна Родіонова звернулася до Апеляційного суду Києва з адміністративним позовом до Конституційного Суду через відмову останнього надати відповідь на інформаційний запит.

Зокрема, юрист запитувала, засновником та співзасновником яких ЗМІ є Конституційний Суд і яку суму закладено у бюджеті цієї установи на 2005 рік для їх фінансування.

Конституційний Суд 4 квітня відмовив у наданні запитуваної інформації. Підставою, зазначеною у повідомленні, називалось те, що установа не розглядає інформаційні запити та не дає на них відповідей.

На думку Родіонової, відмова Конституційного Суду у наданні запитуваної інформації є незаконною, оскільки дія закону "Про інформацію" поширюється на всі органи державної влади, у тому числі, і на Конституційний Суд.

Юрист вимагає від Конституційного Суду надати запитувану інформацію та компенсувати моральну шкоду.

Її інтереси в суді представляє адвокат Андрій Нечипоренко, адвокатська компанія "Наталія Субота і партнери".

 Поділитися