MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рада проігнорувала Ющенка та церковних ієрархів

18.11.2006    джерело: www.bbc.co.uk
Верховна Рада відмовилася розглядати внесений Президентом Ющенком законопроект “Про Голодомор 1932-33 років в Україні”, віддавши перевагу обговоренню проблем під загальною назвою “Різне”

Верховна Рада відмовилася розглядати внесений Президентом Ющенком законопроект “Про Голодомор 1932-33 років в Україні”.

Попри те, що Президент наполягав на невідкладності розгляду цього питання, парламентська більшість не внесла його до порядку денного, віддавши перевагу обговоренню проблем під загальною назвою “Різне”.

Законопроект “Про Голодомор” Віктор Ющенко вніс 2 листопада, сподіваючись, що до чергових роковин народної трагедії, які відзначатимуться наприкінці місяця, депутати встигнуть ухвалити Закон, яким Україна визнає голод 1932-33 років геноцидом української нації і таким чином долучиться до 10 країн світу, які зробили це раніше.

Напередодні президент закликав депутатів підтримати внесений ним проект Закону – заради, як сказано у зверненні до парламенту та народу, встановлення історичної справедливості та морально-духовного оздоровлення нації.

До президентського прохання долучилися і провідники трьох українських церков. Оптимістичною прикметою дехто називав учорашню зустріч президента Ющенка зі спікером парламенту Морозом та обговорення питання визнання Голодомору.

Проте в останній день сесійного тижня парламентська більшість за активної участи соціалістів та за відсутності в залі соціалістичного лідера Мороза відмовилася внести те питання до порядку денного.

За словами представника президента у ВР Романа Зварича цього дня в парламент низка депутатів із фракції регіонів внесла альтернативний законопроект про голодомор.

А коаліція вирішила створити робочу групу, яка б розглянула обидва проекти і замінила словосполучення “Геноцид нації” на “Голодомор, від якого постраждав український народ”.

 Поділитися