MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФОмбудсман звернувся до правоохоронців через відео зі звинуваченням російськомовних захисниківУ 18 установах виконання покарань засуджені протягом півтора року жодного разу не зверталися до Омбудсмана Військовий заявив про незаконне тримання в психлікарні, — ОмбудсманУкраїна вийшла з Європейського інституту ОмбудсманаУ Херсоні російські військові створили окрему камеру для дітей, — ОмбудсманУ херсонських катівнях тримали підлітків — Омбудсман Омбудсман має захищати права свавільно засуджених Людмила Денісова про свою відставку, 4 роки роботи омбудсманом, переміщення українців у РФ, усиновлення українських дітей. Інтерв’ю ХПГЛист щодо спроби зняття омбудсмана з посади – всім, кого це стосуєтьсяОкупанти забирають у місцевих мешканців телефони на «перевірку» – ОмбудсманОмбудсман: У Волновасі окупанти примусили дітей іти до школи – незважаючи на небезпекуБіля Харкова російські військовослужбовці розстріляли цивільні автівки – ОмбудсманНа окупованих територіях мобілізують неповнолітніх – ОмбудсманОфіс Омбудсмана: У Харківському СІЗО загинув ув’язнений підлітокОмбудсман: У колонії на тимчасово окупованій території ув’язнені сидять без світлаЗаручник бойовиків Антон Григоров у критичному стані – ОмбудсманОмбудсман заявляє про критичний стан здоров’я Григорія СінченкаПолонена Олена Пєх потребує операції – ОмбудсманУ Вінницькій установі виконання покарань №1 хворіють на COVID 13 довічників – Омбудсман

Звернення Громадянського форуму України до Верховної Ради України, громадськості та політичних сил

23.11.2006   
17 листопада Верховна Рада достроково зупинила повноваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (далі – Омбудсмана) Ніни Карпачової. Тепер громадськість має подбати про те, щоб усі кандидатури, які будуть висунені на посаду Омбудсмана, відповідали необхідним для цієї посади критеріям та вимогам.

17 листопада Верховна Рада достроково зупинила повноваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (далі – Омбудсмана) Ніни Карпачової. Тепер громадськість має подбати про те, щоб усі кандидатури, які будуть висунені на посаду Омбудсмана, відповідали необхідним для цієї посади критеріям та вимогам. 

Громадянський форум України вважає, що найважливішим у цьому процесі є відмова парламенту від партійного квотування цієї посади. Збереження цієї практики, без сумніву, спричинить подальші торги у Верховній Раді, сприятиме заангажованості Омбудсмана (що неприпустимо з точки зору закону), і відповідно поставить під сумнів сам інститут Омбудсмана.

Людина на цій посаді, окрім великого досвіду в правозахисній діяльності, повинна відповідати таким основним критеріям, як позапартійність, політична незаангажованість, бездоганна репутація, авторитет у суспільстві. Ми вважаємо, що члени Громадянського форуму України Алла Тютюнник та Євген Захаров відповідають усім перерахованим вимогам та є гідними кандидатами на цю посаду.

Тому звертаємося до Голови Верховної Ради України та народних депутатів України з пропозицією винести на розгляд Верховної Ради кандидатури Алли Тютюнник , письменника (члена Національної Спілки письменників України), президента Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, члена правління Української Гельсінської спілки з прав людини, шеф-редактора газети "Вгору", нагородженої орденом княгині Ольги, та Євгена Захароваспівголови Харківської правозахисної групи, голови правління Української Гельсінської спілки з прав людини, члена правління міжнародного товариства «Меморіал» на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

ГФУ свідомо пропонує дві кандидатури, чим не дає підстав для підозр у лобіюванні конкретної особи. Ми переконані, що кандидатури Алли Тютюнник і Євгена Захарова є рівнозначними у сенсі дотримання згаданих вище критеріїв, і свідомі того, що будь-хто з наших кандидатів гідно виконуватиме обов’язки правозахисту в умовах сучасної України.

 

  22 листопада 2006р.

Члени Громадянського форуму України:   

1.  Притула Володимир,  голова Комітету моніторингу свободи преси в Криму

2.  Жих Віктор, радник з питань маркетингу Української аерозольної асоціації

3.  Коробко Микола,  голова Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, голова Української екологічної асоціації «Зелений світ»

4.  Букалов Олександр,  голова ради правозахисної організації «Донецький Меморіал»

5.  Рогалін Яків,  директор Донецького міського благодійного фонду  ДОБРОТА

6.  Ткаченко Сергій,  керівник Донецького відділення Комітету виборців України

7.  Бондаренко Володимир,  керівник Секретаріату громадського об’єднання "Голос громади Києва"

8.  Горбач Володимир,  голова Експертної ради Інституту Євроатлантичного співробітництва

9.  Дацюк Сергій ,  співорганізатор корпорації стратегічного консалтингу "ГАРДАРИКА"

10.  Доній Олесь,  голова Центру досліджень політичних цінностей

11.  Матвієнко Костянтин,  головний консультант Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

12.  Пінчук Анатолій,  президент Українського центру розвитку зовнішньоекономічних відносин

13.  Уколов Віктор,  провідний експерт Центру досліджень політичних цінностей

14.  Чемерис Володимир ,  член правління інституту "Республіка", член правління української Гельсінської спілки з питань прав людини

15.  Лук’янцева Любов,  президент Кіровоградської асоціації „Громадські ініціативи”

16.  Калітвенцев Дмитро,  голова Незалежної профспілки гірників шахти ім. М.П.Баракова м. Краснодон, координатор Луганської коаліції  «Громадяни за прозорість дій влади»

17.  Заливна Лариса,  голова правління Луганської обласної громадської правозахисної жіночої організації "Чайка", секретар Луганської коаліції "Громадяни за прозорість дій влади"

18.  Козирєв Микола,  голова Луганського Громадського Комітету захисту конституційних прав і свобод громадян

19.  Возняк Тарас,  шеф-редактор "Українського культурологічного незалежного часопису Ї"

20.  Дяків Теодор,  голова асоціації платників податків львівської області, Депутат міської ради

21.  Марков Ігор,  політолог, директор Лабораторії соціальних досліджень Центру підтримки приватної ініціативи.

22.  Мацех Олег,  голова координаційної ради Громадського форуму Львова

23.  Гулик Ігор,  журналіст, прес-секретар Громадського форуму Львова

24.  Федина Софія,  президент організації "Український культурний рух"

25.  Толопило Андрій,  голова правління Одеської правозахисної групи «Верітас»

26.  Фельдман Микола,  голова НГО "За права кожного"

27.  Краплич Руслан,  президент Західноукраїнського центру соціального партнерства

28.  Захарченко Олексій,  голова Сумського міського відділення КВУ, редактор газети "Молодь.UA"

29.  Медуниця Олег,  голова Молодіжного націоналістичного конгресу

30.  Сахнюк Григорій,  голова Сумського обласного комітету молодіжних організацій

31.  Федорина Алла,  голова Сумської обласної організації "Сумський прес-клуб", кореспондент газети "Україна молода".

32.  Черняк Віктор,  голова Сумського громадсько-політичного  центру "Відкрите суспільство"

33.  Захаров Євген,  співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, член правління міжнародного товариства «Меморіал»

34.  Камчатний Михайло,  голова Харківського відділення Комітету виборців України

35.  Качанова Наталія, президент Благодійного фонду «Громадські ініціативи»

36.  Маслак Святослав,  голова Харківського обласного Товариства захисту прав споживачів

37.  Чумак Юрій,  заступник головного редактора бюлетеня Харківської правозахисної групи "Права людини"

38.  Агаркова Оксана,  член правління Херсонського обласного центру "Успішна жінка"

39.  Бімбірайте Наталя,  голова виконавчого комітету Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, член правління Херсонської міської асоціації журналістів "Південь", редактор газети "TV Вгору".

40.  Тютюнник  Алла,  президент Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, член правління Херсонської міської асоціації журналістів "Південь", письменник (член Національної Спілки письменників України), шеф-редактор газети "Вгору".

41.  Буров Сергій,  голова координаційної ради громадської організації "М’АРТ"

42.  Ломако Олександр,  член Центральної координаційної ради Громадянської мережі «ОПОРА»

 Поділитися