MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Львів вирішив поховати останки жертв репресій 1940-их років на Личаківському цвинтарі 7 листопадаУ Львові останки жертв репресій НКВД поховають на Личаківському цвинтарі.«Кати – на коліна перед Богом!»Політика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів Узагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війни23 серпня — Загальноєвропейський День пам’яті жертв усіх тоталітарних та авторитарних режимівДень пам’яті жертв Великого терору у Сандармосі 2023Справедливість для жертв Оленівки — підсумки тижняВдруге в останню путь: юридичний погляд на перепохованняСьогодні – День пам’яті жертв депортації кримських татар. Сьогодні світ згадує жертв ГолокостуЛіквідація Міжнародного Меморіалу є образою пам’яті жертв ГУЛАГу – Amnesty InternationalЗаходи безпеки жертв катувань у пенітенціарних установахБілорусь: ПЦ «Весна» безоплатно допоможе жертвам тортур у рамках універсальної юрисдикціїРеабілітація жертв політичних репресій триває…Сьогодні – День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народуЖертви мін на Донбасі, депортації з Криму, напади на журналістівДень пам’яті жертв Голокосту: Заява Високого представника ЄС/Віце-президента Жозепа БорреляСьогодні Міжнародний день пам’яти жертв ГолокостуВ ОБСЄ назвали число жертв серед цивільних на Донбасі з початку року

Останки 150 жертв політрепресій перепоховали на Личакові

27.11.2006    джерело: www.zik.com.ua
Три труни з останками жертв комуністичного режиму пронесли через центральну частину Львова

25 листопада у День пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій біля меморіалу Жертвам комуністичних репресій, що на площі Шашкевича у Львові, зібралося кілька тисяч осіб для того, аби взяти участь у молебні та церемонії перепоховання останків жертв політичних репресій.

Священики різних конфесій відправили заупокійні служби біля трьох трун із останками жертв репресій комуністичного режиму, а присутні на церемонії мешканці Львова запалили свічки, котрі залишили перед меморіалом. Після цієї відправи учасники акції сформували величезну колону, котра пройшла через центр Львова аж до Личаківського кладовища. На чолі колони солдати несли хрест та три пронумеровані труни із останками жертв голодоморів та політичних репресій.

Із міських та обласних чиновників участь у згаданій вище церемонії взяли голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, заступник голови ЛОДА Ярослав Пітко, заступник міського голови Львова Василь Косів, народний депутат України та колишній міський голова Львова Василь Куйбіда, депутати Львівської міської та обласної ради.

Як зазначив у своїй промові Мирослав Сеник, над злочинами комунізму повинен бути проведений судовий процес на кшталт Нюрнберзького. Василь Куйбіда повідомив, що практично у всіх країнах Європи на державному рівні голодомор визнаний геноцидом, і лише в Україні парламент досі не може ухвалити відповідний закон. Андрій Садовий висловив сподівання, що уже найближчим часом на місці тюрми Лонського буде створено музей жертв політичних репресій. Олег Тягнибок заявив, що не тільки голодомор 1932-33 років слід вважати геноцидом українського народу, а й усі інші голодомори та політичні репресії проти українців.

Після промов домовини з останками жертв голодомору поховали у братські могили.

27-11-2006

 Поділитися