MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мирослава Гонгадзе погрожує Мін’юсту судом

30.11.2006    джерело: www.pravda.com.ua
Мирослава Гонгадзе відзначає, що Мін’юст не врахував, що в рішенні Європейського суду є вимога про "проведення ретельного й ефективного розслідування, яке здатне встановити і покарати винних за втрату життя" і просить скасувати постанову Мін’юсту про завершення провадження у даній справі

Вдова убитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе вважає, що рішення Європейського суду з прав людини у справі "Гонгадзе проти України" не виконане і просить скасувати постанову Мін’юсту про завершення провадження у даній справі.

Про це йдеться в заяві Мирослави Гонгадзе на ім’я міністра юстиції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У заяві відзначається, що Мін’юст виніс постанову про завершення виконавчого провадження за примусовим виконанням рішення Європейського суду тільки на підставі факту виплати компенсації в розмірі 100 тис. євро.

Разом з тим, Мирослава Гонгадзе відзначає, що Мін’юст не врахував, що в рішенні Європейського суду є вимога про "проведення ретельного й ефективного розслідування, яке здатне встановити і покарати винних за втрату життя".

"Таким чином, вважаю, що пункт 4 рішення Європейського суду з прав людини в справі "Гонгадзе проти України" не виконаний на сьогоднішній день, а тому винесення постанови і завершення виконавчого провадження ...є передчасним", - підкреслюється в заяві.

У зв’язку з цим Мирослава Гонгадзе просить Мін’юст скасувати зазначену постанову, в іншому разі вона має намір оскаржити його в судовому порядку.

Як відомо, у листопаді 2005 року Європейський суд з прав людини зобов’язав Українську державу виплатити Мирославі Гонгадзе 100 тис. євро в якості матеріального і морального збитку.

Суд визнав, що в її справі мало місце порушення статті 2 Європейської конвенції з прав людини - українська влада не змогла вберегти життя її чоловіка Георгія, а також не провела необхідного розслідування, пов’язаного з його смертю.

 Поділитися