MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Про масову інформацію та її засоби

12.12.2006    джерело: maidan.org.ua
Протягом першого півріччя 2006 року до Мін’юсту України з приводу державної реєстрації (перереєстрації) надійшло понад 600 заяв. За цей період засновникам друкованих ЗМІ було відмовлено у 30 випадках.

Міністерство юстиції на запит майданівця повідомляє (лист №32-21851 від 21.11.06):

«Всього в Україні зареєстровано та перереєстровано понад 24 тисячі періодичних видань. Серед зазначеної кількості видань, зокрема, українською мовою зареєстровано близько 5 тисяч друкованих ЗМІ, російською – близько 3 тисяч видань, серед решти видань друковані ЗМІ, що зареєстровані одночасно цими та іншими мовами.

Протягом першого півріччя 2006 року до Мін’юсту України з приводу державної реєстрації (перереєстрації) надійшло понад 600 заяв. За цей період засновникам друкованих ЗМІ було відмовлено у 30 випадках на підставі пункту 2 частини першої статті 15 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

Що стосується надання переліку зареєстрованих ЗМІ із зазначенням їх засновників, то... Міністерство юстиції таких можливостей не має. На сьогоднішній день Міністерство працює над розробкою Положення про державний реєстр друкованих ЗМІ, яким, зокрема, буде встановлений порядок надання інформації на запити фізичних та юридичних осіб.»

 Поділитися