MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ООН серйозно стурбована повідомленнями про застосування в Узбекистані тортур до затриманих

14.12.2006    джерело: www.radiosvoboda.org
За словами Манфреда Новака, незважаючи на низку змін, внесених узбецькою владою до законодавства, ситуація останнім часом, особливо після подій в Андижані

Представник ООН Манфред Новак заявив: «Останнім часом ми отримали багато повідомлень, не тільки у зв’язку з подіями в Андижані, а й після них, про поширене застосування тортур. Проблема в тому, що це практично не можливо контролювати на місцях. ОБСЄ, яка раніше проводила моніторинг, тепер позбавлена такої можливості. У схожій ситуації опинилися неурядові організації, які стежили за перебігом судових процесів над учасниками андижанських подій».

Незважаючи на низку змін, внесених узбецькою владою до законодавства, ситуація останнім часом, особливо після подій в Андижані, погіршилась, зазначив Новак.

За словами представника ООН, він звернувся до узбецької влади з проханням відвідати ту країну, однак відповіді не отримав і досі.

 Поділитися