MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Калашнікова, що побив журналістів, пропонують просто засудити

15.12.2006    джерело: www.unian.net
У звітіі говориться, що журналісти СТБ готові укласти мирову угоду по даному інциденту, але Калашніков не погоджується на цю пропозицію і дотепер особисто не вибачився перед ними. Крім того, комісія звертає увагу, що вже протягом 5 місяців розслідування кримінальної справи відбувається без будь-яких істотних зрушень.

Верховній Раді пропонують визнати поведінку члена фракції Партії регіонів Олега Калашнікова, що брав участь в інциденті з журналістами каналу СТБ, неприпустимими і такими, що потребують осуду.

Таке рішення ухвалила тимчасова слідча комісія ВР з питання перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу СТБ з боку депутата Калашнікова, що сталося 12 липня 2006 року біля будівлі парламенту.

У проекті постанови члени комісії також пропонують ВР закликати прокурора Києва прискорити об’єктивний розгляд подій за кримінальною справою, що була порушена за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Водночас комісія закликає ВР ухвалити рішення щодо припинення її діяльності, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

При цьому в звіті комісії відзначається, що в цілому по цьому питанню відбулося 6 засідань, на 4 з яких розглядалися обставини інциденту між Калашніковим і журналістами СТБ.

У документі говориться, що журналісти СТБ готові укласти мирову угоду по даному інциденту, але Калашніков не погоджується на цю пропозицію і дотепер особисто не вибачився перед ними.

У звіті також відзначається, що комісія не мала на меті встановити винних у побитті журналістів, в ушкодженні їхніх матеріальних цінностей або здійсненні будь-якого іншого злочину, оскільки це справа органів досудового слідства і суду.

Крім того, комісія звертає увагу, що вже протягом 5 місяців розслідування кримінальної справи відбувається без будь-яких істотних зрушень.

Як відомо, 12 липня 2006 року група людей з Партії регіонів, серед яких був депутат Калашніков, перешкодила роботі телевізійної групи СТБ під стінами Верховної Ради.

Вони силоміць відібрали касету в знімальної групи СТБ, журналісти були побиті. 14 липня прокуратурою Печерського району Києва була порушена кримінальна справа за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 Поділитися