MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нацкомісія стурбована порушенням прав журналістів

21.12.2006    джерело: www.proua.com
Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України звернулася до органів місцевої влади з рекомендацією привести правила акредитації журналістів до вимог законодавства України та міжнародних стандартів.

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України звернулася  до органів місцевої влади в усіх областях України, містах Києві та Севастополі, АР Крим з рекомендацією привести правила акредитації журналістів до вимог законодавства України та міжнародних стандартів. Про це йшлося на засіданні Національної комісії, повідомили «proUA» в прес-службі Президента.

Зокрема, в ухваленій заяві учасники зібрання наголосили, що акредитація не може бути механізмом дозволу на роботу журналіста і насамперед має на меті забезпечити якомога ефективнішу роботу працівників ЗМІ, сприяти відкритому доступу журналістів до інформації з тим, щоб вони могли всебічно й достовірно інформувати громадськість про важливі події.

Національна комісія стурбована тим, що останнім часом в Україні з’явилося чимало тривожних відомостей про порушення прав журналістів щодо доступу до інформації. Значна частина цих порушень стосується правил акредитації при місцевих органах влади. У ряді областей України та в Автономній Республіці Крим правила акредитації журналістів при органах місцевого самоврядування містять положення, що суперечать нормам Конституції України.

Крім того, учасники зібрання також заслухали інформацію члена Національної Комісії Володимира Притули про сучасну ситуацію в інформаційному просторі АР Крим.

Також Голова Національної комісії Тарас Петрів, координатор медіапроектів ОБСЄ Тетяна Ворожко та керівник проекту Ради Європи  «План дій для ЗМІ в Україні» Ізабелла Хруслінська поінформували учасників наради про перспективи співпраці України та міжнародних інституцій в медійній галузі

 Поділитися