MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

СБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень“При побоїщі в Харкові міліція нічого не робила”Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження СталінаУ Харкові зруйнували пам’ятний Камінь Українській Повстанській Армії (доповнено)СБУ встановила 40 ”активістів” харківських заворушень 16 грудняБезладдя в Харкові виявилися спланованою провокацієюРозслідування заворушень у Харкові буксуєУ Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого рокуУ Харкові має розпочатися суд за фактом побиття людей на вул. КлочковськійСуд звільнив з-під варти звинувачених у справі побиття людей у ХарковіRussia abducts, tortures and ‘sentences’ disabled Ukrainian to 16 years on legally absurd charges Ukrainian veteran sentenced to six years in Russia for 'a crime of a theoretical nature' - defending Ukraine in 2016Звіт за результатами моніторингового візиту до Сумської виправної колонії №116 Russian court finds defending Ukraine was ‘terrorist activity’, passes 16-year sentence on former Ukrainian soldierRussians seize and torture two 16-year-old Ukrainian lads, threaten 20-year sentences Volodymyr Panasenko, victim of Ukraine’s most egregious miscarriage of justice, freed after over 16 years16 років ‘за шпигунство’: у Тулі засудили українця Андрія ПеткевичаRussian-controlled Donbas militants who tortured and murdered 16-year-old Stepan Chubenko for loving Ukraine ‘detained’Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 16 січня 2022 рокуBelarusian rail partisan sentenced to 16 years for obstructing Russia’s invasion of Ukraine

Прокуратура порушила кримінальну справу проти харківських міліціонерів

26.12.2006    джерело: www.unian.net

Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості працівників міліції Головного управління МВС України в області, які мали забезпечувати громадський порядок під час мітингу 16 грудня по вул. Клочківській, 197 у м.Харкові, на якому обговорювалася законність будівництва торговельного центру.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника управління прокуратури Олега Годуєва, перевіркою встановлено, що організація забезпечення громадського порядку під час проведення масових заходів у Харкові 16 грудня була неналежною. Внаслідок цього невстановлені особи, діючи з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок і виявляючи особливу зухвалість, спричинили тілесні ушкодження співробітникам охорони товариства з обмеженою відповідальністю „Таміра”.

Дії працівників міліції щодо припинення бійки виявилися неефективними. Керівництвом Дзержинського райвідділу ГУ МВС України в Харківській області та управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області не було вжито належних своєчасних дій щодо припинення порушень громадського порядку.

Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків з боку працівників міліції 22 особи отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, ТОВ „Таміра” завдано матеріальних збитків на суму 124,5 тис. грн.

За даними О.Годуєва, кримінальну справу порушено за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Досудове слідство у справі доручено вести слідчому відділу прокуратури області. Хід досудового слідства прокуратурою взято на контроль.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня у Харкові після мітингу проти будівництва торгового комплексу по вул. Клочківській,197, сталися масові сутички і побиття громадян у присутності керівників міськради та загонів міліції. 18 грудня керівництво торгової групи «Таргет» звинуватило Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса у провокуванні масових безпорядків та побитті громадян 16 грудня ц.р. у Харкові.

За словами керівника департаменту з правових та економічних питань ТГ «Таргет» Владислава Протаса, інцидент «при повному невтручанні міліції» стався під час силового захоплення спірної ділянки території, виділеної під забудову по вул. Клочківській, 197. В.Протас повідомив, що у суботу, 16 грудня, у ході мітингу проти будівництва супермаркету в присутності М.Добкіна та Г.Кернеса «кількасот бойовиків» учинили розправу над працівниками «Таргета», під час якої постраждали і місцеві жителі. В.Протас підкреслив, що під час «мирного мітингу» постраждали 21 співробітник фірми «Таргет», з них троє дістали серйозні травми.

 Поділитися