MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Минулого року «найгуманніші» українські суди принесли збитків на 3 мільйони

10.01.2007    джерело: pravda.com.ua

Протягом 2006 року Україна сплатила понад 2,8 мільйонів гривень відшкодувань за рішеннями Європейського Суду з прав людини.

Про це сказано у повідомленні секретаріату уповноваженого у справах Європейського суду Міністерства юстиції.

Загалом, протягом 2006 року статусу остаточного набуло 172 рішення Євросуду, ухвалених у справах проти України.

Переважна більшість цих справ стосувалися невиконання в Україні рішень національних судів.

У цих справах, окрім суми відшкодування, встановленої Європейським судом, Україна також виплатила заявникам понад 5,563 млн. гривень, належних їм за рішеннями українських судів.

Як повідомляє секретаріат уповноваженого у справах Європейського суду, станом на 31 грудня 2006 року Україна у повному обсязі виплатила відшкодування по 159 рішеннях Євросуду, які мають статус остаточних.

Ще 13 рішень, які Євросуд надіслав в Україну під кінець року, перебувають на виконанні і плануються бути виконаними у строк.

Разом з тим, у 2006 році Україна також заплатила понад 3,5 тис. гривень пені за несвоєчасну сплату 34 заявникам грошових коштів.

Найбільше пені Україна сплатила у справах «Терем ЛТД проти України» – 1,612 тис. гривень, «Агротехсервіс проти України» – 0,457 тис. гривень та у справі «Гонгадзе проти України» – 0,229 тис. гривень.

10.01.2007

 Поділитися