MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харківська правозахисна група та Українська Гельсінська спілка з прав людини оголошують конкурс на участь у річному навчальному курсі «Використання національних і міжнародних механізмів для захисту прав людини в стратегічних справах»

01.02.2007   

Навчання в ході курсу спрямовано на вивчення концепції, типів і стратегій, а також освоєння практичних навичок по використанню юридичних процедур, пов’язаних із захистом прав людини на національному та міжнародному рівні.

Особлива увага в ході курсу приділяється процедурам у Європейському суді з прав людини, вивченню стандартів прийнятності заяв, практики Суду, практичним питанням підготовки скарг, використанню термінових процедур Суду. Також буде вивчатися використання різних механізмів у системі Організації Об’єднаних Націй.

У ході курсу будуть обговорюватися можливості різних національних процедур для захисту прав людини, особливо процедур Кодексу адміністративного судочинства України.

Курс передбачає дві п’ятиденні сесії і дистанційне навчання за допомогою Інтернету. Сесії розраховані на інтенсивну роботу учасників під час лекцій, обговорень і тренінгів. Тренерами будуть залучатися фахівці, що мають багаторічний практичний досвід у використанні міжнародних механізмів і національних процедур для захисту прав людини.

У період між сесіями учасники будуть одержувати завдання від тренерів, а також брати участь в обговоренні в електронній розсилці. У ході дистанційного навчання групою будуть обговорюватися конкретні справи, над якими працюють окремі учасники. У період між сесіями буде проведений навчальний судовий процес у Європейському суді по правах людини, що закінчиться усними слуханнями під час другої сесії.

Одним з обов’язкових елементів курсу є участь у справах, що підтримуються Центром правової допомоги жертвам жорстокого поводження (Харківська правозахисна група) і Фондом стратегічних справ (Українська Гельсінська спілка з прав людини).

Участь у тренінгу безкоштовна. Організатори забезпечують проїзд, проживання й харчування учасників під час сесій. По закінченні курсу успішні учасники отримають сертифікати про закінчення курсу. Випускники курсу одержать також можливість брати участь у стратегічних справах, підтримуваних Харківською правозахисною групою і Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Заявки приймаються від адвокатів й юристів неурядових організацій.

Обов’язкові вимоги:

- наявність доступу до електронної пошти;

– можливість бути присутнім на тренувальних сесіях;

- можливість брати участь, принаймні, в одній справі, підтримуваній

організаціями (участь у справі оплачується).

Перевага буде віддаватися кандидатам, які співпрацюють із неурядовими

організаціями, та володіють англійською мовою.

Кандидати повинні подати заявку, резюме, лист із викладом мотивів участі

в курсі (мінімум два й максимуми три сторінки), рекомендацію від

неурядової організації або адвокатського об’єднання.

Місце і дати проведення курсу:

1.  Перша сесія відбудеться в кінці березня – на початку квітня 2007

року;

2.  Дистанційне навчання: квітень – грудень 2007 року;

3.  Друга сесія відбудеться в кінці грудня - на початку січня 2008 року.

Про дати і місце проведення сесій організатори повідомлять учасників додатково.

Заявки просимо надсилати електронною поштою на адрес [email protected]

Кінцевий строк подання заявок: 26 лютого 2007 року.

Контактний тел./факс: 8044-4174118

Про Харківську правозахисну групу ви можете одержати інформацію тут

http://khpg.org .

Про Українську Гельсінську спілку з прав людини ви можете одержати

інформацію тут http://helsinki.org.ua/

 

 Поділитися