MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисна організація “Комітет захисту журналістів” вважає, що Україна втрачає здобутки Помаранчевої революції у сфері свободи преси

05.02.2007    джерело: www.radiosvoboda.org

В результаті політичної боротьби після парламентських виборів 2006 року в Україні помітними стали прояви повернення репресивної тактики у ставленні до засобів масової інформації. Згідно з даними київського Інституту масової інформації, торік мали місце щонайменше 32 випадки побиття та погроз проти журналістів, тобто йдеться про подвоєння таких нападів в порівняні з попереднім роком.

“Комітет захисту журналістів” стурбований посиленням тиску на журналістів, зокрема, в регіонах після виборів 2006 року.

Ще до того, як висохло чорнило під Універсалом, Янукович (прем’єр-міністр) почав консолідацію своєї влади, призначивши низку авторитарних представників минулого режиму, пішов шляхом відновлення пострадянських норм влади, – мовиться у документі “Комітету захисту журналістів”. А торік у вересні представники Партії регіонів внесли на обговорення Верховної Ради новий законопроект, згідно з яким наклеп вважається карним злочином.

На думку авторів звіту “Комітету захисту журналістів”, третє місце на парламентських виборах «Нашої України» є проявом розчарування виборців у тому, що Президент Ющенко не дотримав обіцянки притягнути до судової відповідальності скорумпованих посадовців попереднього режиму.

“Комітет захисту журналістів” у щорічному звіті також критикує українську юстицію за атмосферу секретності навколо суду, що розглядає справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

 Поділитися