MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як відповідає влада на запити громади?

07.02.2007    джерело: www.civicua.org
6 лютого в Донецьку пройшла прес-конференція, на якій були представлені результати шестимісячного моніторингу взаємодії влади та громадськості. Фахівці вважають, що вибори органів місцевої влади на пропорційних, партійних засадах загострили проблему взаєморозуміння між нею та населенням за останній рік.

6 лютого в Донецьку пройшла прес-конференція “Як відповідає влада на запити громади?”, на якій були представлені результати шестимісячного моніторингу взаємодії влади та громадськості
Фахівці вважають, що вибори органів місцевої влади на пропорційних, партійних засадах загострили проблему взаєморозуміння між нею та населенням за останній рік. Гострота проблем соціально-економічного характеру та збої в механізмах узгодження різних інтересів в громаді приводять до гострих муніципальних конфліктів. Наявні також проблеми прозорості міської влади, її рішень, що проявляється в її інформаційній політиці. Тромби в каналах комунікації в будь-якому напрямку об’єктивно знижують ефективність, а, отже, і легітимність влади, підтримку її людьми.
Яким є голос громадськості в процесі розробки, обговорення та реалізації рішень, що приймає муніципальна влада в найбільш важливих для населення напрямках? Які тенденції і конфліктні моменти проявляються у взаємодії влади і громадськості? В чому причина загострення взаєморозуміння між населенням та владою за останній рік? Чи проявляється відособленість влади та громадянського суспільства? Якою б бачили взаємодію влада і НДО? Які риси притаманні міському інформаційному простору та чим характеризується інформаційна політика донецької влади? Відповіді на ці та інші питання дали 6 лютого фахівці Донецького Інституту соціальних досліджень і політичного аналізу, представивши результати шестимісячного моніторингу взаємодії влади та громадськості.
Для отримання аналітичних матеріалів, звертайтесь, будь ласка, за адресою [email protected].

Джерело : Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу

 Поділитися