MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Верховна Рада голосує за закон про прозорість власників ЗМІ

07.02.2007    джерело: www.imi.org.ua
Законопроект пропонує, за подання документів на продовження або отримання ліцензії на мовлення до Національної Ради з питань Телебачення та Радіомовлення, повідомляти інформацію про засновників, співзасновинків, власників та співвласників мас-медіа.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про "Внесення змін до деяких законів України про забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації". За це проголосували в середу 411 депутатів.
Законопроект пропонує, за подання документів на продовження або отримання ліцензії на мовлення до Національної Ради з питань Телебачення та Радіомовлення, повідомляти інформацію про засновників, співзасновинків, власників та співвласників мас-медіа. Якщо закон буде ухвалено, ТБ будуть зобов’язані оприлюднювати повний звіт роботи за рік з обов’язковим повідомленням про джерела фінансування. Також запропоновано обмежити участь іноземного капіталу 35 відсотками і заборонити більше, ніж 35-відсоткову участь нерезидентів, зареєстрованих в офшорних зонах.
У травні минулого року КМ пропонував ВР забезпечити прозорість фінансування мас-медіа.
Інститут масової інформації системно наполягає на започаткуванні цього демократичного стандарту в роботі українських ЗМІ.

 Поділитися