MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд отказал удовлетворить исковые требования относительно признания недействительными тарифов на услуги по централизованному водоотведению

12.02.2007   
В Харькове тарифы на коммунальные услуги суд признал законными

-- По информации Юридического департамента Харьковского городского совета сегодня, 8 февраля, постановлением Дзержинского районного суда г. Харькова отказано в удовлетворении исковых требований Палянички Л.А., Рассохи И.Н., Алмазовой Е.Б. к исполнительному комитету Харьковского городского совета, Харьковскому городскому совету, третьему лицу - КП «Харьковкоммуночиствод» о признании недействительными нормативных актов органов местного самоуправления относительно установления тарифов на услуги, которые предоставляет КП «Харьковкоммуночиствод». Судом установлено, что решение исполнительного комитета Харьковского городского совета от 04.10.2006 года и решение 6 сессии Харьковского городского совета 5 созыва от 06.10.2006 года «Об установлении тарифов на услуги по водоотведению, которые предоставляет ГКП КХ «Харьковкоммуночиствод» для потребителей г.Харькова» приняты согласно действующему законодательству.

Суд установил, что «при принятии решений исполнительного комитета Харьковского городского совета №803 от 04.10.2006 года и Харьковского городского совета №137/06 от 06.10. 2006 года первый и второй ответчики действовали в рамках, предоставленных им полномочий, и в способ, предусмотренный законом». В частности, указанные тарифы, были утверждены на основании расчетных материалов, предоставленных КП «Харьковкоммуночиствод» в соответствии со ст.31 Законом Украины «О жилищно-коммунальных услугах» и Порядку формирования тарифов на услуги по централизованному водоснабжению и водоотведению, утвержденному постановлением Кабинета Министров Украины от 12.07.2006 года №959. Калькуляция расчета тарифов на услуги по водоотведению, составленная ГКП КХ «Харьковкоммуночиствод», отвечает требованиям, установленным указанным Порядком.

Кроме того, проект решения исполнительного комитета Харьковского городского совета относительно введения новых тарифов на услугу по водоотведению был согласован территориальным отделением Антимонопольного комитета Украины в Харьковской области, а также обнародован в газете «Слобода» 29 августа 2006 года. В соответствии со ст.11 Законом Украины «О жилищно-коммунальных услугах» и ст.13. Закону Украины «О местном самоуправлении в Украине» во всех районах г. Харькова с 22 по 27 сентября 2006 года были проведении общественные слушания относительно введения новых тарифов на услуги, которые предоставляет КП «Харьковкоммуночиствод».

Как отмечается в постановлении суда, Государственная инспекция по контролю за ценами в Харьковской области, которая осуществила проверку услуг по водоотведению, предоставляемые ГКП КХ «Харьковкоммуночиствод» (акт №19075 от 30. 11.2006г.), нарушений порядка формирования тарифов для населения, введенных с 15.10.2006 года, не установила.

Суд відмовив задовольнити позовні вимоги щодо визнання недійсними тарифів на послуги з централізованого водовідведення

За інформацією Юридичного департаменту Харківської міської ради сьогодні, 8 лютого, постановою Дзержинського районного суду м. Харкова відмовлено у задоволені позовних вимог Палянички Л.О., Рассохи І.М., Алмазової О.Б. до виконавчого комітету Харківської міської ради, Харківської міської ради, третьої особи - КП «Харківкомуночиствод» про визнання недійсними нормативних актів органів місцевого самоврядування щодо встановлення тарифів на послуги, які надає КП «Харківкомуночиствод». Судом встановлено, що рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 04.10.2006 року та рішення 6 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 06.10.2006 року «Про встановлення тарифів на послуги з водовідведення, яку надає ДКП КГ «Харківкомуночиствод» для споживачів м. Харкова» були прийняті згідно з чинним законодавством.

Суд встановив, що «при прийнятті рішень виконавчого комітету Харківської міської ради №803 від 04.10.2006 року та Харківської міської ради №137/06 від 06.10. 2006 року перший та другий відповідачі діяли в межах, наданих їм повноважень, та у спосіб, передбачені законом». Зокрема, зазначені тарифи буди затверджені на підставі розрахункових матеріалів, наданих КП «Харківкомуночиствод» у відповідності до ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» і Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2006 року за №959. Калькуляція розрахунку тарифів на послуги з водовідведення , складена ДКП КГ «Харківкомуночиствод» відповідає вимогам, встановленим зазначеним Порядком».

Крім того, проект рішення виконавчого комітету Харківської міської ради щодо введення нових тарифів на послугу з водовідведення був погоджений територіальним відділенням Антимонопольного комітету України в Харківській області, а також оприлюднений в газеті «Слобода» 29 серпня 2006 року. Відповідно до ст.11 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст.13. Закону України «Про місцеве самоуправління в Україні» в усіх районах м. Харкова з 22 по 27 вересня 2006 року були проведенні громадські слухання стосовно введення нових тарифів на послуги, які надає КП «Харківкомуночиствод».

Також в постанові суду зазначається, що Державна інспекція з контролю за цінами в Харківській області, яка здійснила перевірку послуг з водовідведення, що надаються ДКП КГ «Харківкомуночиствод» (акт №19075 від 30 листопада 2006 року), порушень порядку формування тарифів для населення, введених з 15.10.2006 року, не встановила.

Матеріал надіслала Ольга Хмель

mailto:[email protected]

 

 Поділитися