MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Лікарі Чортківської центральної районної поліклініки виграли судову справу проти адміністрації лікарні

21.02.2007   
Олександр Степаненко
Судовий позов про невиплату відряджень за перебування на курсах спеціалізації.

Як вам відомо, в Україні реалізується т. зв. державна програма переходу до моделі сімейної медицини - чергова безглузда псевдореформаторська містифікація. Декларується, що ключовою фігурою у новій моделі медицини має стати сімейний лікар - лікар загальної практики". Даремно, що більшість з нас у дипломі має саме таку спеціальність - "лікар-лікувальник загальної практики", вже кілька років поспіль усі дільничні терапевти підлягають примусовому шестимісячному "перенавчанню" на сімейних лікарів.

Звісно, реалізація програми не покривається бюджетним фінансуванням. Адміністрації, як правило, відмовляють у сплаті відрядних за піврічне перебування на курсах спеціалізації, за проживання у гуртожитку і т. ін.

Власне з цієї причини семеро лікарів: Т. Квітка, О. Марущак, А. Музика, Є. Притула, І. Степаненко, Н. Цимбала, С. Шуляк звернулися з судовою скаргою на дії адміністрації Чортківської ЦКРЛ.

Минулого року справу було виграно у суді першої інстанції. Вчора , 20 лютого, Тернопільський апеляційний  суд залишив без змін рішення Чортківського районного.

Звісно, працювати після цього не стане легше, але прецедент створено.

Це перший випадок правового захисту трудових прав від 1997 - 1998 років, коли систематичними були багатомісячні затримки зарплатні і у лікарні діяв страйковий комітет.

 Поділитися