MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

До гірників, що страйкують у шахті Краснопільська, долучилися жінки

21.02.2007    джерело: www.5tv.com.ua
Чотири працівниці копальні спустилися у підземелля через бездіяльність місцевої влади у вирішенні питання із заборгованістю із заробітною платою

До дванадцяти гірників, що третій тиждень страйкують у шахті Краснопільська на Луганщині, сьогодні долучилися жінки.

Чотири працівниці копальні спустилися у підземелля через бездіяльність місцевої влади у вирішенні питання із заборгованістю  із заробітною платою. 15-го лютого господарчий суд Луганської області ухвалив рішення  передати шахту в державну власність. Проте зароблене за останні десять місяців  шахтарям так і не повернули. Нині сума заборгованості перед гірниками перевищує півтора мільйона гривень. До шахтарів у копальні намагалися приєднатися понад двадцять жінок, утім керівництво шахти їх не пустило.

Людмила Кравець, працівниця шахти "Краснопільська”: "Если бы кто-то, что-то обратил внимание, вот этого всего бы не было. Наши хлопцы сидят третью неделю в шахте. Как так можно сидеть третью неделю в шахте? Сидят? Ну, и пусть сидят. Всем все равно."

Олександр Федотов, начальник Брянківського райвідділу міліції: "Я на стороне людей. Нужно людям возместить долги по заработной плате. Но я сторонник того, что это надо делать цивилизованными методами. В рамках закона, в правовом поле. И я думаю, что это рано или поздно все решится. Сейчас задача успокоить людей и работать в правовом поле."

 Поділитися