MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

До Верховного Суду України подана касаційна скарга Арсена Авакова

22.02.2007   
Георгій Кобзар
Представниками Арсена Авакова до Верховного Суду України подана скарга про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 24 січня 2007 року за винятковими обставинами.

Представниками голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова до Верховного Суду України подана скарга про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 24 січня 2007 року за винятковими обставинами.

 

19 лютого представниками Арсена Авакова подана скарга до Верховного Суду України щодо перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 24 січня 2007 року за винятковими обставинами.

 

Нагадаємо, вперше губернатор звернувся до суду зі скаргою на порушення у процедурі голосування у червні минулого року під час висловлення йому недовіри більшістю депутатів Харківської обласної ради й попросив визнати рішення про недовіру незаконним.

 

Київський районний м. Харкова у справі за позовом Авакова А.Б. до Харківської облради про визнання протиправним та скасування рішення Харківської облради від 03.06.2006р. № 11-V «Про висловлення недовіри Голові Харківської облдержадміністрації Авакову А.Б.» не погодитися з главою обладміністрації.

 

Наступна інстанція – Апеляційний суд Харківської області – 30.11.2006р. скасував постанову райсуду.

 

Проте, Харківська обласна рада подала касаційну скаргу на це рішення до Вищого адміністративного суду. 24 січня Вищий адміністративний суд України скасував рішення Апеляційного суду, отже, фактично визнав рішення облради про недовіру голові Харківської облдержадміністрації, законним.

 

І ось представники губернатора подали чергову скаргу до найвищої судової інстанції –Верховного Суду України. Адвокат Арсена Авакова Роман Москаль заявив, що протягом 15-ти днів Верховний Суд має вирішити – приймати чи не приймати скаргу до розгляду.

 

 Поділитися