MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ющенко готує закон про відновлення прав депортованих за національною ознакою

22.02.2007    джерело: www.proua.com
На переконання Президента, прийняття закону про депортованих осіб «додасть ясності» у формування відповідей із таких ключових позицій, як статус депортованих осіб, порядок його набуття, врегулювання чинним законодавством кола таких питань, як земельні відносини, соціальні компенсації тощо

Найближчим часом Президент України Віктор Ющенко має намір направити на розгляд Верховної Ради як невідкладний закон про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою. Про це він сказав у інтерв’ю журналістам сьогодні в Сімферополі, «proUA» повідомили у прес-службі Глави держави.

«Я є прихильником прийняття такого закону», – сказав Ющенко, зазначивши, що йдеться про питання, актуальні не лише для Криму.

На переконання Ющенка, прийняття закону про депортованих осіб «додасть ясності» у формування відповідей із таких ключових позицій, як статус депортованих осіб, порядок його набуття, врегулювання чинним законодавством кола таких питань, як земельні відносини, соціальні компенсації тощо. За словами Президента, на виконання його доручення зараз працює комісія, мета якої – сформувати узгоджений варіант законопроекту із 7-8 позицій, через які він був ветований у 2004 році.

За словами Президента, він має намір підписати цей закон, щойно той пройде усю процедуру розгляду у Верховній Раді.

 Поділитися