MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент УкраїниУряд запровадить тимчасове посвідчення громадянина України У Росії вербують увʼязнених жінок воювати проти України11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)До України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт Соборність України: через спротив, піт і кров…Хімічна зброя, цивільні у російському полоні, третина України забруднена мінами — підсумки тижняБили прикладами зброї та ставили на колінаУкраїнські правоохоронці виявили 104 російські катівні у восьми областях УкраїниРосія має повернути ще шістьох дітей до України Узагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війниДвопалатний парламент та Кримськотатарська Автономна Республіка: модельний проєкт Конституції УкраїниІдеолога ‘денацифікації’ України засудили до 10 років позбавлення воліУкраїнці зможуть складати теорію для отримання водійських прав без навчання в автошколі‘Брата били прикладом автомата по голове…’На очах у всього світу: росіяни показали викрадених з України дітей журналістамЕтичний потенціал та етична потужність України: метапідхід“Доведення геноциду стане своєрідною крапкою у взаємовідносинах України і Росії”, — БєлоусовЗима тривоги нашої: чого чекають люди, влада, розвідка?‘Брата били прикладом автомата по голові…’

Комітет з питань правосуддя розглянув проект Закону Про судовий лад України

23.02.2007    джерело: www.helsinki.org.ua
Члени Комітету вирішили, що окремі положення законопроекту необхідно включити в законопроект про внесення змін до Закону "Про судоустрій України" (реєстр.№№2834) під час його підготовки до другого читання.

Законопроектом (реєстр. №2667) пропонується створити незалежну справедливу прозору судову владу на засадах верховенства права, створення законодавства, норми якого відповідатимуть основоположним принципам Конституції України та європейським стандартам для забезпечення справедливого судового захисту прав особи.
На засіданні наголошувалися, що законопроект містить положення, які чітко визначають основні напрямки у здійсненні судової реформи щодо вдосконалення законодавства про судоустрій і судочинство та належне організаційне забезпечення діяльності судів, що включає в себе заходи фінансового, матеріально-технічного, кадрового, інформаційного та організаційно-технічного характеру.
Члени Комітету вирішили, що окремі положення законопроекту необхідно включити в законопроект про внесення змін до Закону "Про судоустрій України" (реєстр.№№2834) під час його підготовки до другого читання.
Народні депутати також зауважили, що висновок Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України стосовно цього законопроекту до Комітету не надходив.
Вказувалося, що за підрахунками Міністерства фінансів прийняття цього законопроекту потребуватиме додаткових видатків з Державного бюджету у сумі не менше, як 487 млн. грн.
Комітет вважає, що запропоновані зміни сприятимуть реалізації завдань щодо побудови в Україні правової держави, перетворенню правосуддя в реально незалежну і самостійну гілку державної влади, покращать функціонування судової системи, забезпечать ефективний захист прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб тощо.

 Поділитися