MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Незадовільне харчування стало причиною того, що на Полтавщині порізали собі вени 13-ро затриманих ?На Полтавщині затримані порізали собі рукиЗупинити потяг війни. Дайджест російських протестівГенерали брешуть. Дайджест російських протестівПоліграф за проукраїнську позицію: Лікар із Херсона‘Путінська війна — це смерть та злидні’. Дайджест російських протестівЛютий триває рік — дайджест російських протестів Від репостів до палаючих військкоматів – дайджест російських протестівЄдиний генерал у громадянському русіХто і як почав війну на Луганщині. Розповідь офіцера СБУ3. ДІЯЛЬНІСТЬ УПОВНОВАЖЕНОГО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИУкраїнська молодь показала міліції жовту картку!Права людини в Україні - 2007. 13. Право громадян на вільні вибори та участь у референдумах100-річчя з дня народження генерала Петра Григоренка«Права людини у Харківській області – 2005», частина 1ГРОМАДСЬКА ОЦІНКА ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ПРАВ ЛЮДИНИПрава людини та основні свободи в Україні: старі й нові виклики (Тези доповіді на Президентських слуханнях 28.11.05)Права людини та основні свободи в Україні: старі й нові виклики (повний текст доповіді)Якщо дівчину нікуди діти – виходить, в СІЗО їй доведеться сидітиВтручання правоохоронних органів в хід виборів Президента України — 2004

13 в’язнів Комсомольського ізолятору різали собі вени не марно

24.02.2007    джерело: www.unian.net

Полтавська облпрокуратура визнала незадовільними умови утримання в Комсомольському ізоляторі тимчасового тримання

Полтава. 23 лютого. УНІАН. Прокуратура Полтавської області визнала незадовільними умови утримання заарештованих у Комсомольському ізолятору тимчасового тримання, де днями 13 заарештованих порізали собі руки. Про це журналістам повідомив прокурор Полтавської області державний радник юстиції 3-го класу Віктор Войцишен.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, прокуратура області провела перевірку, за результатами якої виявлено численні порушення. Зокрема, повідомив В. Войцишен, в усіх камерах ізолятора температура нижче встановленої норми, приміщення перебувають в антисанітарному стані. Крім того, продукти харчування, зазначив прокурор, спецконтингент отримує в нормах, що не відповідають вимогам, встановленим законодавством. Через це родичі заарештованих, за згодою з керівництвом Комсомольського МВ, щодня передають продуктові передачі, хоча згідно із Законом особи, які утримуються під вартою, мають право отримувати їх лише двічі на місяць, - наголосив прокурор області.

За словами В.Войцишена, за результатами прокурорської перевірки начальнику УМВС України в Полтавській області внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення, вирішити питання про проведення службової перевірки та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у місті Комсомольськ Полтавської області затримані слідчого ізолятора міськвідділу міліції порізали собі руки. Шістьом з них надано медичну допомогу у міській лікарні. Лікарі констатували, що різані рани передпліччя різної глибини не є загрозою життю. За неофіційними даними, рани нанесені тюбиком зубної пасти на знак протесту проти незадовільних умов утримання та заборони передавати за ґрати передачі.

 Поділитися