MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оцінка торгівлі людьми в Україні

26.02.2007    джерело: www.iom.org.ua
Дослідження, ініційоване Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, виявило, що загальна кількість потерпілих від торгівлі людьми в Україні складає близько 100 000 чоловік, починаючи з 1991 р. Це дослідження є першою спробою виміряти масштаби торгівлі людьми в країні, застосовуючи методологію індивідуального опитування.
На підставі зібраних даних (вибірка складала 1345 респондентів по всій країні), дві незалежні дослідницькі групи (ГФК ЮКРЕЙН та Університет штату Небраска, США) оцінюють загальну кількість потерпілих від торгівлі людьми як 117 000 та 96 975 відповідно.
Одним з найважливіших результатів цього дослідження є виявлення факту значного поширення торгівлі людьми з метою трудової експлуатації (приблизно 85% від загальної кількості потерпілих). Численні кроки було зроблено з метою викорінення цього явища шляхом координації зусиль МОМ з Міністерством внутрішніх справ України, зокрема створення спеціального сектору по боротьбі із злочинами у сфері працевлаштування за кордоном, що діє в структурі Департаменту по боротьбі із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, а також з Міністерством закордонних справ України та Міністерством праці та соціальної політики України в рамках спільних ініціатив з трудової міграції, спрямованих на забезпечення прав громадян України за кордоном.
“Протягом останніх років Україна зробила значні кроки для подолання торгівлі людьми, але характер цього злочину вимагає застосування рішучих та всебічних заходів також і в країнах призначення, де, власне, і відбувається експлуатація. Українці повинні мати змогу виїжджати з країни для роботи, навчання або з іншою метою, і не боятись експлуатації та знати, що їхні права будуть захищені належним чином”, зазначив Координатор Програм з протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні п. Фредрік Ларссон.

 Поділитися