MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Луценку в Харкові заборонили навіть рекламуватисяТепер Луценку заборонили не лише рекламу, а й сцениЛуценко таки проведе мітинг у Харкові‘Путінська війна — це смерть та злидні’. Дайджест російських протестів19 жовтня – головне за деньЄСПЛ ухвалив рішення щодо Революції Гідності Невирішене питання десятиріччяВисновок щодо політичних мотивів кримінального переслідування та порушень прав людини у справі Сергія ПашинськогоЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 19 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 02.12.2019–06.12.2019Люди з «різних планет». Чи може пастор бути вбивцею?«Довічно важливо». Загальна ситуаціяРФ: кримського блогера Нарімана Мемедемінова засудили на два з половиною рокиЄврейське питання в УРСР: дискримінація в хрущовську епоху (1953–1964 рр.)Безпека в Україні жертв переслідувань авторитарними режимами країн колишнього СРСРЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 203 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 03.12.2018 – 07.12.2018Законопроект 2033а як мірило справедливості. 20 справ засуджених довічно за сумнівними вироками (ПРЕС-АНОНС)Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 185 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 16.07.2018 – 20.07.2018Потрібно виховати у суспільстві нульову толерантність до домашнього насильстваБезпека в Україні жертв переслідувань російською державою. Короткий оглядВідкрите звернення до Генерального прокурора України Луценко Ю.В.

Харківська міська влада проти «другого Майдану»

14.03.2007   
Виконавчий комітет Харківської міської ради звернувся до суду з позовом про обмеження права на проведення масових заходів на площі Свободи в м. Харкові.

Повідомлення офіційного сайту Харківської міської ради:

Виконавчий комітет Харківської міської ради звернувся до Дзержинського районного суду м. Харкова з позовом до Харківської обласної організації політичної партії «Вперед, Україна!» про обмеження права відповідача на проведення масових заходів на площі Свободи в м. Харкові.

За інформацією Юридичного департаменту Харківської міської ради виконавчим комітетом було подано клопотання про забезпечення позову шляхом заборони відповідачу до розгляду справи по суті скоювати дії з розміщення реклами в друкованих засобах масової інформації, на телебаченні і т.п. щодо проведення мирної громадської акції – зустрічі лідера громадського руху «Народна самооборона» і проведення концерту зірок української естради.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 13.03.2007р. клопотання виконавчого комітету задоволено частково. Припинено до розгляду справи по суті здійснення дій з розміщення реклами в друкованих засобах масової інформації, на телебаченні, а також рух автомобілів з гучномовцями по м. Харкову з повідомленнями про проведення мирної громадської акції – зустрічі лідера громадського руху «Народна самооборона» і проведення концерту зірок української естради в м. Харкові на площі Свободи.

Заборонений також монтаж сцени зі встановленням відповідного світлового і звукового оснащення для проведення цієї акції в м. Харкові на площі Свободи.

http://city.kharkov.ua/?page=news/kharkov/shownews.php&dd=14&mm=3&yy=2007#7912

Харьковский горсовет просит суд запретить митинг «Народной самообороны»

Сразу две политические силы – «Народная самооборона» Юрия Луценко и Партия регионов заявили о желании провести в пятницу на площади Свободы по десятитысячному митингу. Придется ли правоохранителям, как во время «Оранжевой революции», делить площадь пополам, или ее отдадут одной из политических сил – в четверг решит суд.

Обратился в суд городской совет. Суть иска: «Народная самооборона» нарушает процедуру: заявку на проведение митинга подали не вовремя, не представили сценарий акции, не согласовали с коммунальными службами уборку территории, а с дорожными – график движения транспорта. Отсюда просьба – запретить «Народной самообороне» рекламировать митинг и собирать людей на площади Свободы.

Цитата из искового заявления: «Прошу суд ограничить право ... партии «Вперед, Украина» ... путем запрета проведения мероприятий 16 марта с 10 до 22 часов на площади Свободы». Подпись: Представитель харьковского городского совета Александр Ерещенко».

Константин Исаев – организатор митинга – упреки городских властей считает надуманными. Говорит, и милиция в курсе – готовится охранять порядок, и с коммунальными службами почти подписали договор об уборке площади.

Сценарий акции – тоже не секрет: «на разогреве» – «Тартак» и Марийка Бурмака, после – Тарас Стецькив и Николай Катеринчук, последний – Юрий Луценко.

Окончательное решение – будет ли митинг на площади Свободы – суд примет в четверг, пока же, на время судебных слушаний, судья запретил организаторам рекламировать акцию и приглашать людей на встречу с Юрием Луценко.

Константин Исаев, харьковский координатор движения «Народная самооборона»: «Будем встречаться в суде, будем общаться, будем решать этот вопрос. Считаю, что все-таки мирное собрание граждан пройдет, считаю, что, скорее всего, Юрий Витальевич Луценко спокойно встретится с людьми, пообщается, выступит, и харьковчане увидят лидера «Народной самообороны».

Константин Исаев говорит, что «Народная самооборона» готова и к компромиссам. Сегодня оргкомитет обратился в горисполком еще с тремя заявками: если нельзя на площади Свободы, то Юрий Луценко готов встречаться с харьковчанами на других площадях – Конституции или Розы Люксембург, или в парке Победы.

На площадь же Свободы – к вечеру среды – кроме Партии регионов, стали претендовать еще две политические силы. Коллеги по парламентской коалиции – СПУ и КПУ – к десяти тысячам «регионалов» обещают собрать на площади еще по тысяче активистов – под красными и малиновыми знаменами. Цель акции – пикет областной администрации с требованием «не допустить дестабилизации в обществе».

http://news.mediaport.info/city/2007/39965.shtml

 Поділитися