MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Миколаєві російська мова втратила статус регіональної

15.03.2007    джерело: www.proua.com

Апеляційний суд Миколаївської області 13 березня відмінив рішення Миколаївської обласної ради про надання російській мові статусу регіональної на території Миколаївської області. Про це повідомляє «Миkola.net».
На суді неправомірність рішення Миколаївської облради доводили представник прокуратури області і представник громадськості.
Як повідомляється, за день до розгляду справи до Апеляційного суду надійшла відмова від позову з Кабінету Міністрів України Віктора Януковича, який був представлений ще за перебування Прем’єром Юрія Єханурова. Тоді позов про відміну зазначеного рішення обласної ради перший заступник прокурора області подавав на користь Кабінету Міністрів України.
Нагадаємо, 26 травня 2006 року Миколаївська обласна рада ухвалила рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Миколаївської області.

 Поділитися