MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Потебенько має бути не нагородженим, а покараним – Мирослава ГонгадзеГенпрокуратура розпочинає слідство у справі вбивства журналіста Гонгадзе з чистої сторінкиРада Європи нагадала Ющенку про невиконану обіцянкуЛідери громадських організацій просять Ющенка відкликати нагороду ПотебенькаПрокурори у справі Гонгадзе просять суд призначити медекспертизи для підсуднихЗаходи пам’яті Георгія Гонгадзе, які відбудуться у КиєвіЩе один експериментПам’ять загиблих журналістів вшанували вчора у КиєвіДень пам’яті Георгія ГонгадзеСправа Гонгадзе як емблематичний приклад. Висновки звіту ПАРЄВирок у справі Гонгадзе: остання крапка?Гонгадзе проти УкраїниСВОБОДА СЛОВА 2001.25 вересня - 18 жовтня 2003 р14 - 19 грудня 2002 р3 - 9 жовтня 2002 року16 березня-11 квітня 2002 року20 - 25 вересня 2001 р1 - 20 вересня 2001 р27 липня - 15 серпня 2001 р

У світі Ющенка звинувачують у нагородженні людини, яка завалила справу Гонгадзе

23.03.2007    джерело: www.pravda.com.ua

Міжнародна федерація журналістів вимагає від президента Віктора Ющенка відкликання його указу про нагородження Орденом Ярослава Мудрого колишнього генпрокурора Михайла Потебенька.

У листі генерального секретаря МФЖ Ейдана Вайта, надісланого президенту Віктору Ющенку, Потебенька названо людиною, яка "завалила" справу вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Міжнародна федерація журналістів, що представляє понад 500 тисяч журналістів по всьому світу, пише вам, наполягаючи, щоб ви відкликали ваш указ про нагородження ... Потебенька, одного з тих, хто несе відповідальність за провальне розслідування смерті журналіста Георгія Гонгадзе", - пише генсек МФЖ.

"Ми разом з численними українськими журналістами і організаціями з питань свободи преси, просимо вас, пане президенте, відкликати указ про нагородження Михайла Потебенька з тим, щоб показати країні і світові, що ви стоїте на захисті свободи преси й журналістів", - сказано в листі.

Журналісти наголошують на тому, що Потебенько проігнорував заяву Гонгадзе про те, що за ним стежать, і не надав журналісту належного захисту.

"Генеральна прокуратура України несе відповідальність за захист українських громадян і за відсутність будь-якої реакції на заяву Георгія, пан Потебенько винен у трагічній смерті нашого колеги", - стверджується у листі.

"Поразка української прокуратури у проведенні ретельного розслідування цього вбивства спричинила те, що значні покращення у сфері медіасвободи, досягнуті після президентських виборів 2004-го року, було втрачено", - наголошують у міжнародній федерації журналістів.

Як відомо, у лютому 2007 року Ющенко нагородив Потебенька орденом Ярослава Мудрого ІІІ ступеня за "видатний особистий внесок у розвиток правової держави, зміцнення законності та правопорядку, багаторічну сумлінну роботу".

 Поділитися