MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Добкін – кращий серед гірших

27.03.2007   
Юрій Чумак
Харківський міський голова Михайло Добкін очолив трійку гірших мерів обласних центрів України за результатами моніторингу Комітету виборців України.

Комітет виборців України протягом року, що минув від останніх парламентських та місцевих виборів здійснював моніторинг взаємодії обраних органів влади з виборцями в умовах пропорційної виборчої системи.

За підсумками моніторингу КВУ зробив висновок про те, що за цей рік загальнонаціональні та місцеві представницькі органи влади в Україні здебільшого займалася боротьбою за вплив і повноваження, а не виконанням передвиборчих програм та обіцянок.

Причинами цього, з точки зору аналітиків КВУ, стали недосконалість політичної, конституційної, виборчої систем, а також низький рівень політичної культури влади.

В рамках програми моніторингу КВУ також провів експертну оцінку ефективності роботи міських голів обласних центрів України. КВУ визначив 8 пунктів, за якими оцінювалась діяльність мерів:

• Виконання передвиборчих обіцянок та конкретних пунктів передвиборчої програми.

• Підтримка дій міського голови населенням за даними соціологічних або експертних опитувань.

• Підтримка дій міського голови місцевими політичними та бізнес-елітами.

• Взаємодія міських голів з міськими радами по прийняттю рішень.

• Відкритість і прозорості роботи міського голови.

• Ефективність управління комунальним господарством міста.

• Характер, процедура, та прозорість прийняття рішень щодо цін на послуги ЖКХ.

• Законність і прозорість рішень щодо розподілу комунального майна та землі.

Кожний пункт оцінювався по десятибальній системі, де 1-3 бала – низький рівень, 4-7 –середній, 8-10 – високий.

Найкращі результати отримали мер Вінниці Володимир Гройсман (7,8), Львова – Андрій Садовий (7,6) і Черкас – Сергій Одарич (7,5).

Діяльність харківського міського голови Михайла Добкина за вищезгаданими критеріями була оцінена в 3,9 бала, менші оцінки тільки в мерів Сум – Геннадія Мінаева та Сімферополя – Геннадія Бабенко.

 

 Поділитися