MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розпочала роботу Відкрита школа журналістики

27.03.2007    джерело: www.civicua.org
Тетяна Печончик
Національна спілка журналістів України розпочала реалізацію нового проекту – Відкритої школи журналістики.

Головна мета проекту – підвищення професійних стандартів української журналістики, сприяння утвердженню принципів свободи слова в Україні та формуванню збалансованого і ґрунтовного підходу до висвітлення новин. Про це повідомив голова НСЖУ Ігор Лубченко.

Робота Відкритої Школи Журналістики базуватиметься на засадничих принципах того, що свобода слова є одним з найважливіших інститутів демократії, головний обов’язок журналіста полягає у забезпеченні права громадян на одержання оперативної, неупередженої інформації, а відповідальність перед читачем, слухачем та глядачем є головним принципом в роботі журналістів.

Серед заходів, які проводитиме НСЖУ в рамках Відкритої Школи Журналістики, – навчання та тренінги щодо вдосконалення журналістської майстерності та дотримання журналістської етики; семінари, круглі столи, конференції для обговорення актуальних для представників українських мас-медіа питань та напрацювання алгоритмів для їх вирішення; підготовка та видання спеціалізованих посібників, інформаційних бюлетенів та інших матеріалів для вдосконалення підвищення професійних стандартів у журналістиці; стажування представників українських ЗМІ за кордоном та обмін досвідом з іноземними колегами; лекції визнаних фахівців в царині світової журналістики для співробітників українських засобів масової інформації.

Відкрита Школа Журналістики поєднуватиме у собі функції дискусійного майданчика для обговорення нагальних проблем, які існують в сучасній українській журналістиці, аналітичного центру для напрацювання оптимальних механізмів, спрямованих на професійне оздоровлення вітчизняних ЗМІ, та навчально-тренінгового центру для підвищення професійних якостей українських журналістів.

У рамках роботи Відкритої Школи Журналістики 27 березня 2007 року відбувся навчальний семінар для співробітників регіональних засобів масової інформації «ЗМІ у правовій площині: Як уберегтися від судових позовів».

 Поділитися