MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

В Україні виростають бомжі у другому поколінніВ Україні 100 тисяч “соціальних» дітей-сирітУкраину охватила эпидемия сиротстваКабмін порушує права дітей?Права осіб, що повернулися з російського полонуВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Вправа ‘очищення розуму’Комитет ООН по правам ребенка осудил нарушения прав украинских детей со стороны РФКомітет ООН з прав дитини засудив порушення прав українських дітей з боку РФГрубі порушення міжнародного права і воєнні злочиниЯк отримати статус дитини війни?‘Мені досі сняться страшні сни’, — керуючий справами Бучанської міськради Росія грубо порушує Конвенцію ООН з морського права, заявили у МЗС ВР підтримала у першому читанні законопроєкт, що дозволяє розлучатися під час вагітності та першого року життя дитиниБез права називати війну війною. Дайджест російських протестівНАБУ з очевидністю порушує принцип верховенства права Черговий наступ на права людини: громадянське суспільство можуть відсторонити від моніторингу місць несвободи‘Без права на скаргу’ — візит до Качанівської виправної колонії №54 В борьбе за свободу и независимость Украины: Премия Льва Копелева ‘За мир и права человека’ за 2023 годУ боротьбі за свободу та незалежність України: Премія Лева Копелєва ‘За мир і права людини’ за 2023 рік

Неповнолітні безпритульні планують випускати свою газету

29.03.2007    джерело: www.imi.org.ua
Ідея створити газету для дітей вулиці спала на думку волонтерці Ксенії Машихіній (м. Одеса)
У невеликому приміщенні кілька комп’ютерів. В редакційному штаті четверо осіб. У Сергія Давидова та Сергія Ліпатова схожа доля. Вони обидва втекли з дому не витримавши пресингу батьків. Тепер удвох створюють газету.

Сергій Давидов, безпритульний: «Мне очень интересна эта деятельность. Я написал два проекта к нему. Это наш поход в кинотеатр и о себе. Больше не писал, но собираюсь в будущем написать о многом».

Сергій Ліпатов, безпритульний: «Я вызвался как бы вести спортивную колонку, чтобы поделиться своими знаниями о тех видах спорта, которыми я занимался. Может быть, мои знания кому-то еще пригодятся, и те же люди тоже заходят ими заниматься».

Ідея створити газету для дітей вулиці спала на думку волонтерці Ксенії Машихіній. Каже, зробила так, як у романі «Республіка ШКІД». Втім, одеське видання має бути поважнішим друкованим органом. У редколегії все вирішують діти.

Ксенія Машихіна, волонтерка: «Я предложила проголосовать. То есть выбрать несколько названий, а потом проголосовать. В принципе, пока это еще так не 100%, но такое название – «Наш Дом». Потому что они будут писать об этом центре, который стал для них вторым домом или первым. Для кого как».

Справжнє життя «генералів піщаних кар’єрів» на фотокамеру знімає американський волонтер-фотограф.

Роберт Гамбле, фотограф: «Коли Ксенія запропонувала створити газету, я одразу погодився допомогти дітям. Ми почнемо працювати на ось такій найпростішій фотокамері зі звичайною плівкою. Головне, щоб діти навчилися бачити картинку і відтворювати її за допомогою фототехніки».

В американського фотокора є вже перша учениця. Безпритульна Олена Бамбул мріє про перший власний репортаж.

Перше число газети, можливо, вийде вже до кінця місяця. Поки ж «Наш Дім» буде в електронному вигляді.
 Поділитися