MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Российско-украинская война: что такое фильтрация?Норвегія відмовила ексвагнерівцю у наданні притулку Недбалість і кулі: росіяни вбивають українських дітейУкраїнці та кордони. Підсумки тижня‘Членові Гельсінської групи на волі бути не можна було: якщо закінчувався термін — йому робили нову справу’, — Василь ОвсієнкоУ затоплених Олешках руйнується унікальний музей наївного мистецтва — підсумки тижняУніверсальна категорія еволюції розуму. Колективна пам’ять системи: метапідхід Prayers for Peace are Forbidden: a Digest of Russian ProtestsМолитва за мир під забороною — дайджест російських протестівМир поза законом — дайджест російських протестів‘Stand up for your convictions, even if you stand alone!’ Anti-war activities in Russia, 3-9 October‘Стій за свої переконання, навіть якщо здається, що стоїш один!’— дайджест російських протестівFrom a Zwastika to "No to the War". Anti-war activities in Russia, 9-18 September‘200 днів болю та крові. Вам мало?’— дайджест російських протестів‘Вибір є завжди’ — дайджест російських протестів‘Не мовчи!’ — дайджест російських протестів«Лежав, промовляючи назви українських міст» – дайджест російських протестів«Найстрашніше – безслідне зникнення рідних, що не пройшли фільтрацію» – Світлана Ганнушкіна про те, як живуть українці в РосіїСлова і дії – дайджест російських протестів1 липня – головне за день

Ліберальна газета, що відстоює ліберальні цінності

29.03.2007   
Юрій Чумак

27 березня на медіа-ринку України з’явилося нове видання – щоденна кольорова «Газета 24».

А 28 березня у Харкові відбулася його презентація. Під час цього заходу, засновник і партнер компанії «Медіа-Дім» (Київ) Микола Княжицький повідомив, що  медіа-холдінг має намір зайняти нішу якісної (за європейською класифікацією) преси, яка на сьогодні в Україні ще вільна. Потенційною аудиторією «Газети 24» її засновники вважають середній клас, тобто жителів великих міс, статки яких складають більше 500 $ на місяць. ЇЇ ідея, як заявив М. Княжицький – «ліберальна газета, що відстоює ліберальні цінності».

Шеф-редактором нового друкованого видання є відомий журналіст Віталій Портников. За словами М. Княжицького, газета є частиною великого медіа-проекту, у який буде входити ще Інтернет-сайт (розпочне роботу в квітні) та телеканал «Тоніс». «Концепція холдінгу полягає у тому, щоб ранком людина читала нашу газету, на роботі – сайт, а, повертаючись увечері з роботи, дивилася наш канал. Люди повинні одержувати інформацію 24 години на добу», – відзначив М.Княжицький. І надходитиме до своїх читачів нова газета на 24 шпальтах.

«Газета 24» буде виходити 6 разів на тиждень у 6 містах України: Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі й Харкові, у кожному з яких власна редакція формуватиме свої 3 шпальти з місцевих матеріалів. Буде видаватися двома мовами: українською (у  Києві й Львові) та російською (у тому ж Києві та решті зазначених міст). Поширюватися буде на всій території України.

Загальний тираж видання складає поки що 90 тис. примірників (планується вийти на 150 тис.), з них у Харкові розповсюджується 4 тис., а мета – вийти на 7-8 тис. Під час зазначеної презентації її учасники зауважили, що в Харкові існує певна «мафія», яка контролює розповсюдження преси, втім, представники «Газети 24» запевнили, що вони з нею «домовилися» і «проблем не буде», бо розповсюджувачі економічно зацікавлені продавати видання, які розкуповуються.

За словами М. Княжицького, цей медіа-проект – цілком бізнесовий, а не політичний, його вартість складає 10 млн. грн. Основним інвестором є відомий підприємець Володимир Костерін. Хоча, у повну аполітичність видання віриться із трудом, з огляду на те, що В.Костерін, який з 2003 року очолює Наглядову Раду телеканалу «Тоніс», крім підприємницької діяльності ще відомий тим, що є головою… Партії зелених України.

 

 Поділитися