MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харківський апеляційний адмінсуд готовий розпочати роботу з 2 квітня цього року

29.03.2007   
Юрий Чумак

Голова Харківського апеляційного адміністративного суду Валентина Ємельянова повідомила, що суд повністю готовий до роботи.

Про це повідомляє офіційний сайт Вищого адміністративного суду України (http://vasu.gov.ua/). За словами В.Ємельянової, Харківський апеляційний адміністративний суд забезпечений належним приміщенням (облаштовані дві зали судового засідання), меблями, апаратурою для фіксації судового процесу, комп’ютерами тощо. «В суді наразі працює 7 суддів, але незабаром очікується призначення ще одного судді, а з 39 передбачених штатним розписом посад в апараті суду вакантні лише 2», – зазначила В.Ємельянова.

Втім, вона розповіла також і про очікувані труднощі. Так, на одного суддю в Харківському апеляційному адмінсуді припадатиме приблизно 5 тисяч справ на рік, а це дуже велика кількість. За словами В.Ємельянової, одразу після початку роботи необхідно буде вирішувати питання збільшення кількості суддів і, відповідно, працівників апарату суду.

А Голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький зазначив, що фінансування системи адміністративних судів відбувається, на жаль, традиційно, так само, як і фінансування всієї судової системи в Україні – на 50%. За його словами, відповідно до Державного бюджету України, в 2007 році на апеляційні адмінсуди виділено 45,8 млн. грн., на окружні адміністративні – 17,8 млн. грн., з них на оплату праці для окружних – 17,1 млн. грн., для апеляційних – 23 млн. грн. Разом з тим Голова ДСА заявив про наявність суттєвого недофінансування видатків на утримання (на комунальні послуги, оренду, ремонтні роботи тощо) для адміністративних судів.

Тому Голова ВАСУ Олександр Пасенюк підкреслив, що вводити в дію апеляційні та окружні адміністративні суди будуть по мірі їх готовності до роботи.

Нагадаємо, що, відповідно до Указу Президента України № 3889 від 1 жовтня 2002 року система адміністративних судів України складається з: Вищого адміністративного суду України, семи апеляційних адміністративних судів, а також з місцевих окружних адміністративних судів в усіх 24 областях України, містах Києві та Севастополі.

 Поділитися