MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Дні документального кіно про права людиниФестиваль документального кіно з прав людини «Український контекст» - приємного перегляду не бажаємо!Фестиваль документального кіно Український контекст продовжиться понад програмуФестиваль Документального кіно про права людини «Український контекст» презентовано у ЧерніговіПрава людини у мистецтвіВи все ще довіряєте засобам масової інформації? Тоді ми йдемо до вас!Медіа-журі Фестивалю „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст” нарешті визначилось з фільмом-призеромРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніРосія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра ХилюкаДо України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт ‘На реабілітацію’: 17 дітей з інвалідністю вивезли з тимчасово окупованої Донеччини під Москву Касетними снарядами по “Сонечку” — мешканці Охтирки згадують перші дні війни Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Єдність ЄС та захист свободи в УкраїніЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської спеціалізованої туберкульозної лікарні №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської багатопрофільної лікарні №4 Відпрацьовують стрільбу у заповідній зоніЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської установи виконання покарань №4 Тихе місце для спогадів: рідні загиблих воїнів мріють про хаб у БарвінковомуРідні не знають, де росіяни тримають полоненого правозахисника Максима Буткевича

„Дні документального кіно про права людини „Український контекст”

30.03.2007    джерело: www.helsinki.org.ua
30 березня о 18:00 з нагоди відкриття Четвертого міжнародного фестивалю „Дні документального кіно про права людини „Український контекст” в конференц-залі Будинку кіно (Саксаганського, 6) відбудеться прес-конференція за участю Геннадія Кофмана, продюсера Фестивалю. Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться 30 березня в Будинку кіно о 19:00

30 березня о 19:00 фільмом „Спали прапор” італійського режисера Клаудіо Лаццаро розпочнеться Четвертий міжнародний фестиваль документального кіно про права людини „Український контекст”

Стартує Четвертий міжнародний фестиваль документального кіно про права людини „Український контекст”
Здається, що Україна не так вже й відрізняється від Європи до якої прагне, адже Європа буває різною. Маленька, нікому не відома Паданія на півночі Італії вважає, що може бути цілком самостійною і бажає відокремитись від решти Італії. Вся передвиборна боротьба її політиків будується на ідеях ненависті, ксенофобії, сепаратизму.
Фільмом „Спали прапор” італійського режисера Клаудіо Лаццаро розпочнеться Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”.

30 березня о 18:00 з нагоди відкриття Четвертого міжнародного фестивалю „Дні документального кіно про права людини „Український контекст” в конференц-залі Будинку кіно (Саксаганського, 6) відбудеться прес-конференція за участю:
Геннадія Кофмана, продюсера Фестивалю
Ганни Чміль, голови Державної служби кінематографії Міністерства культури і туризму
Світлани Зоріної, начальника головного управління культури і мистецтв КМДА
Романа Романова, директора програм МФ „Відродження”
Володимира Яворського, виконавчого директора Української гельсінської спілки з прав людини
Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться 30 березня в Будинку кіно о 19:00

Про Фестиваль:
Фестиваль проводиться в Україні з 2003 року.
Фестиваль засновано Українською гельсінською спілкою з прав людини, громадською організацією Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв за підртимки міжнародного фонду „Відродження”, Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України під патронатом Київської міської державної адміністрації.

Про фільм-відкриття:
„Спали прапор”, Клаудіо Лаццаро, Італія, 2006 рік, 118 хв.
Італійська Північна Ліга як правило асоціюється в цілому світі як рух за відділення північної частини Італії, міфічної Паданії. Проте мало хто за межами Італії усвідомлює той факт, в якому об’ємі політика та риторика Ліги сповнені авторитаризму, ксенофобії та расизму. З самого початку партія вибрала на роль ворога робітника з півдня, який приїхав шукати кращої роботи на багатшій півночі. Тепер, ворог – це робітник з-за меж Європейського Союзу, особливо з арабських країн. В своєму фільмі Клаудіо Лаззаро демонструє приклади екстремальної ісламофобії та висловлювань, які розпалюють ворожнечу.

За більш детальною інформацією звертатись
Вікторія Онищенко
+38067 4062541
e-mail: [email protected]
www.docudays.org.ua
www.helsinki.org.ua

 

 Поділитися