MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

„Дні документального кіно про права людини „Український контекст”Дні документального кіно про права людиниФестиваль документального кіно з прав людини «Український контекст» - приємного перегляду не бажаємо!Фестиваль документального кіно Український контекст продовжиться понад програмуФестиваль Документального кіно про права людини «Український контекст» презентовано у ЧерніговіПрава людини у мистецтвіМедіа-журі Фестивалю „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст” нарешті визначилось з фільмом-призеромРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніРосія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра ХилюкаДо України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт ‘На реабілітацію’: 17 дітей з інвалідністю вивезли з тимчасово окупованої Донеччини під Москву Касетними снарядами по “Сонечку” — мешканці Охтирки згадують перші дні війни Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Єдність ЄС та захист свободи в УкраїніЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської спеціалізованої туберкульозної лікарні №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської багатопрофільної лікарні №4 Відпрацьовують стрільбу у заповідній зоніЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської установи виконання покарань №4 Тихе місце для спогадів: рідні загиблих воїнів мріють про хаб у БарвінковомуРідні не знають, де росіяни тримають полоненого правозахисника Максима Буткевича

Ви все ще довіряєте засобам масової інформації? Тоді ми йдемо до вас!

04.04.2007    джерело: www.helsinki.org.ua
Марсель Лозинські в своєму фільмі „Як це робиться” розкаже, що є правдою, а що є медійними технологіями, які заставляють нас вірити в те, в що потрібно, щоб ми вірили. В рамках Фестивалю „Дні документального кіно про права людини „Український контекст” режисер проводитиме майстер-клас з ко-продукції для молодих українських режисерів.

Марсель Лозинські в своєму фільмі „Як це робиться” розкаже, що є правдою, а що є медійними технологіями, які заставляють нас вірити в те, в що потрібно, щоб ми вірили.
Пан Даріуш мріє стати консультантом. Він вступає в політичне життя і його кар’єра обнадійливо розвивається. Ви бачите спонтанну поведінку героя? Це є нічим іншим ніж грою вивчених жестів, підходів, прекрасно структурованим танцем, в якому не можна змінити жодного руху.
Цей фільм є доказом не лише факту, як легко маніпулювати натовпом, але й того, що сам маніпулятор є не більше ніж лялькою, якою управляють жага влади за будь-яку ціну.
Глядач стає свідком процесу, як з звичайної людини за допомогою певних технологій та стратегій можна зробити політика.
Пан Марсель Лозинські, метр польської документалістики буде представляти свій фільм „Як це робиться” в кіноклубі КМА 5 квітня о 18:30.
Після презентації фільму про те, як ЦЕ робиться в Україні розкаже директор з розвитку видання „Телекритика” Костянтин Дорошенко.
Фільм Марселя Лозинського демонструється в рамках Четвертого міжнародного фестивалю „Дні документального кіно про права людини „Український контекст”.
В рамках Фестивалю відбудеться ретроспектива фільмів Марселя Лозинського, а також режисер проводитиме майстер-клас з ко-продукції для молодих українських режисерів.
Дві Лізи та їх права в документальному кіно

3 квітня демонструвався фільм Тараса Томенка „Ліза”, який посів друге місце на Берлінському фестивалі 2006 року. Героїня фільму – дівчинка на ім’я Ліза - живе на Майдані та всім бреше: про свого батька, якого насправді ніколи не бачила, та про свою мати, яка нібито її дуже любить і страждає від жорстокості інших. Вона, як і всі безпритульні діти, нікому не вірить і нікому не довіряє, тому весь час бреше.
Цей фільм є знаковим не лише для української документалістики, яка зараз переживає не кращі часи в Україні, але й для правозахисної спільноти. Адже цей фільм ясно демонструє як за допомогою візуального мистецтва можна не лише ставити питання дотримання прав людини, але й робити реальні кроки для вирішення окремо взятих проблем. Героїня цього фільму саме через зйомки в кіно змогла знайти сім’ю: талановита дівчинка зараз живе в дитячому будинку родинного типу, вчиться в школі, займається музикою та вивчає англійську. Її нові батьки є гарними педагогами, а також в неї з’явились нові сестри та брати, а головне – вона стала дійсно комусь потрібною. Весь цей позитив лишається поза фільмом, але він робить фільм дуже вагомим для правозахисників.
Фільм увійшов в конкурсну програму Фестивалю правозахисного журі, яке складається з відомих правозахисників Росії, Білорусі та України і яке вже почало свою роботу 2 квітня.
Тарас Томенко є відомим українським режисером, зокрема його картина „Пересохла земля” в 2000 році отримала нагороду за кращий короткий метр на Фестивалі в Каннах.
3 квітня крім перегляду фільмів присвячених темі прав дітей на Фестивалі буде працювати дитяче журі та відбуватись обговорення за участю Лариси Байди (МО Дитячий культурно-просвітницький центр) та Євгенії Павловою (Всеукраїнська фундація „Захист прав дітей”).
Крім фільма Тараса Томенка в цей день в Будинку кіно можна побачити ще один фільм з назвою „Ліза”, але російського режисера Павла Фаттахутдінова. А також фільми присвячені темі дітей: „Монолог про нелюбов” Валерія Барановського та „Чому білий птах з чорною ознакою” Павла Фаренюка.
Більш детальна програма Фестивалю на www.docudays.org.ua

Вікторія Онищенко
УГСПЛ

 Поділитися