MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тренінг з правових питань для екологічних активістів та журналістів, які пишуть на екологічну тематику

16.04.2007   

У рамках Проекту, що стосується  захисту екологічних активістів, Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) за підтримки Global Greengrants проводитиме у двох містах України тренінги із правових питань для членів громадських організацій та журналістів, які пишуть на екологічну тематику.

На тренінгах учасники матимуть можливість отримати необхідні правові знання та практичні навички, необхідні їм для самостійного захисту від необґрунтованих позовів, поданих органами державної влади, ідприємствами, установами, організаціями та окремими громадянами, спрямованими чинити тиск на активістів з метою припинення їхньої природоохоронної діяльності.

Метою проведення тренінгів є підвищення правової обізнаності екологічних активістів та журналістів щодо правового регулювання збору та поширення екологічної інформації, участі у процесі прийняття рішень, відшкодування моральної та матеріальної шкоди та деякий процедурних питань, що допоможуть ефективно захищатися у судах від позовів, поданих з метою тиску та припинення діяльності по поширенню екологічної діяльності чи інших дій, спрямованих на захист довкілля.

Тренінги проводитимуться:

19 квітня – місто Київ – у приміщенні Оргуського інформаційно-тренінгового центру при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища по вул. Урицького, 35  з 10.00 до 14.30,

27 квітня – місто Львів – у приміщенні Інформаційно-освітнього центру парку «Знесіння» по вул.  Довбуша, 24 з 10.00 до 14.30.

Учасникам тренінгу ЕПЛ відшкодовуватиме проїзд до Києва та Львова (в один бік) за умови наявності оригіналів проїзних документів, а також забезпечить перерву на каву між сесіями тренінгу.

Осіб, що зацікавилися у прийнятті участі у тренінгу, просимо зв’язатися  із ЕПЛ для одержання і заповнення анкети учасника та уточнення додаткової інформації.

 

Керівник проекту Алексєєва Єлизавета,

юрисконсульт Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина»

Поштова адреса: 79000, м. Львів, a/c 316,

[email protected], http//:epl.org.ua

Програма тренінгу

09:30 – 10:00   Реєстрація учасників

10:00 – 11:00   Відкриття тренінгу. Презентація проекту.

Екологічні права громадян та права, що надають можливість брати участь у керівництві суспільними справами. Межі таких прав. Як ефективно користуватися наданими правами, не порушуючи законні права та інтереси інших осіб

Доповідач – Єлизавета Алексєєва (провідний юрисконсульт ЕПЛ, керівник проекту)

11:00 – 12:00  Загальні засади відшкодування матеріальної і моральної шкоди. Як захищатися від необґрунтованих позовів, пов’язаних із відшкодуванням шкоди

  Доповідач – Єлизавета Алексєєва (провідний юрисконсульт ЕПЛ, керівник проекту)

12:00 – 12:30  Перерва на каву

12:30 – 14:30   Позови про відшкодування шкоди, завданої честі, гідності та діловій репутації поширенням недостовірної інформації (дифомаційні позови)

Доповідач – В’ячеслав Яворський (медіа-юрист, запрошений експерт)

Анкета учасника

1. Прізвище, ім’я, по батькові.

2. Назва організації чи ЗМІ.

3. Посада.

4. Контактна адреса, телефон.

5. Адреса електронної скриньки.

6. Чи стикалися Ви із проблемою подання позовів чи використання інших засобів тиску на Вас, Вашу організацію чи ЗМІ у зв’язку із поширенням інформації про екологічні проблеми чи проведенням будь-якої іншої діяльності, спрямованої на захист довкілля чи екологічних прав громадян. Дайте, будь ласка, детальну відповідь.

7. Ваші очікування від тренінгу. Як, на Вашу думку, участь у тренінгу допоможе Вам у майбутньому ефективніше вирішувати поставлені перед Вашою організацією чи ЗМІ завдання.

8. У якому місті Ви хочете пройти тренінг (зверніть увагу на те, що ЕПЛ відшкодовує проїзд лише в один бік, а також лише за наявності оригіналу проїзного документу).

 

 Поділитися