MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Ми втратили п’ятнадцять знайомих, які загинули через цю війну’ «Меморіал» не можна закрити – це потреба у правді про трагічне минуле: заява українських правозахисних організацій18 Мандрівний Docudays UA у Харкові: програма заходівЕТИЧНА ПОТУЖНІСТЬ СИСТЕМИ: МЕТАПІДХІДОпис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуДенис Волоха: Вища освіта для 80% людей не буде хорошою, тому що більшість її просто не потягнеКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуНа Харківщині стартує XVІI Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UAПро цензуру (з приводу перевірки на відповідність Конституції України окремих положень законів України «Про кінематографію» та «Про телебачення і радіомовлення»)Безпека в Україні жертв переслідувань авторитарними режимами країн колишнього СРСРКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2018 рокуКороткий аналіз нової редакції закону про реабілітацію жертв політичних репресійЦИВІЛІЗАЦІЙНІ РОЗЛОМИ І ЗІТКНЕННЯ ЦИВІЛІЗАЦІЙ: МЕТАПІДХІДЧому найлютішим ворогом України є не Володимир ПутінКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2016 р.Як досягти балансу дотримання прав людини з урахуванням умов реального військового стануКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічних справ ХПГ в першій половині 2016 р.Виконання рішень Європейського суду з прав людини у пенітенціарній сфері (2013-2014 роки)Події Євромайдану та права людиниДержавна пенітенціарна служба України та рекомендації Європейського комітету з запобігання катуванням (аналіз доповіді про візит 2013 року)

Хто на Харківщині є «ворогом преси»?

25.04.2007   
Юрій Чумак

Рейтингове голосування серед журналістів на тему «Ворог преси» проходе у Харкові в рамках акції «40 днів заради свободи преси».

Організаторами акції виступив Харківський прес-клуб. 24 квітня цьому була присвячена прес-конференція за участі голови Харківського прес-клубу Олександра Швеця та виконавчого директора організації – Людмили Долі.

За словами пана Швеця, журналістам пропонується відповістити на запитання: «Хто із сучасних харківських політиків, державних діячів, чиновників, бізнесменів, директорів держустанов порушує принципи свободи слова, законодавства про ЗМІ, протидіє професійній діяльності журналістів, приховує інформацію або «перекручує» її й гідний осуди й місця в рейтингу «Ворогів преси»? Голосування буде здійснюватися таємно за допомогою анкет, які протягом усієї акції будуть перебувати в прес-клубі.

Також О. Швець повідомив, що в рамках акції планується проводити щотижневі засідання прес-клубу на тему свободи слова. Акція триватиме протягом 40 днів, підсумки голосування будуть оголошені до Дня журналіста (відзначається 6 червня).

Людмила Доля зазначила, що горезвісний «переможець» цього антиконкурсу буде нагороджений червоним віником, що символізуватиме намагання очистити вільний ефір від такого роду діячів.

За словами О. Швеця, інших людей, які потраплять у список, просто попередять. «Наше завдання не знайти своїх ворогів, а скоріше попередити громадськість про те, що із пресою потрібно поважатися й необхідно якщо не допомагати, то хоча б не заважати журналістам працювати», – підкреслив Олександр Швець.

Також журналістам пропонується визначити й «Друзів преси» на місцевому рівні. Щоправда, поки що невідомо, чи буде вручатись і другу «акул пера» якийсь презент, чи достатньо буде позитивних наслідків того піару, який спіткає переможця у цій номінації.  

Акцію планується зробити щорічною. За словами керівника Харківського прес-клубу, раніше подібні акції в Україні не проводилися, але не виключено, що її підтримають й інші регіони країни та вона буде проведена на всеукраїнському рівні.

 

ФОТО: Юрій Чумак

 

 

 Поділитися