MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За ініціативи Мін’юсту триває обговорення доповіді про мови

26.04.2007   

Міністерство юстиції України виносить на громадське обговорення Першу періодичну доповідь України Генеральному секретарю Ради Європи щодо виконання положень Європейської хартії регіональних мов та мов меншин.

Вивчення і врахування думок громадськості, у першу чергу представників носіїв мов національних меншин, є однією з вимог моніторингового механізму Хартії, і здійснюється з метою належного забезпечення їхніх мовних прав і потреб.

Відповідно до статті 15 Європейської хартії регіональних мов та мов меншин, доповідь має містити звіт про політику, яку країна проводить відповідно до частини II Хартії, і про заходи, вжиті на виконання тих положень частини III Хартії, які були прийняті країною. Доповідь подають Генеральному секретарю Ради Європи на періодичній основі. Перша доповідь подається через один рік після набрання Хартією чинності стосовно відповідної Сторони (Європейська хартія регіональних мов та мов меншин набула чинності для України 1 січня 2006 року), наступні доповіді подаються кожні три роки після першої доповіді.

За результатами опрацювання пропозицій і коментарів, що надійдуть, Міністерство юстиції планує провести круглий стіл за участю представників заінтересованих органів.

За результатами остаточного опрацювання пропозицій текст Першої періодичної доповіді України про виконання положень Європейської хартії регіональних мов та мов меншин буде надіслано до Ради Європи.

З текстом доповіді можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua) в рубриці "Обговорюємо законопроекти".

Доповідь буде виставлена для обговорення протягом одного місяця з дня оприлюднення.

20.04.07.

http://minjust.gov.ua/0/9338

 Поділитися