MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Після «Боммеру» продайте бібліотеки і універи»

04.05.2007   
За останні роки в Харкові закрили 7 кінотеатрів

Саме з таким лозунгами вийшли харків’яни на акцію протесту проти рішення депутатів Харківської обласної ради, згідно з яким кінотеатр «Боммеръ» буде виставлений  на продаж.

Кінотеатр «Боммеръ», останній у Харкові «історичний», майже зі столітнім минулим, який демонстрував так звані «некасові» стрічки, чим і приваблював глядачів. Знаходиться цей кінотеатр в історичному центрі Харкова і звісно є дуже привабливим для «біло-синіх» бізнесменів.

За останні роки Харків майже втратив імідж культурного міста – ледь жевріють бібліотеки, кінотеатри перетворюються на торгові центри, а кількість ігрових закладів скоро буде дорівнюватися кількості мешканців міста. Окрасу Харкова – сад ім. Шевченко практично перетворили на одну велику «забігаловку»з горілчано-шашличним запахом.

От гіркий перелік кінотеатрів, які вже залишилися у минулому: «Харків», «Москва», «Батьківщина», «Салют», «Дружба», «Зірка», «1-й Комсомольський».

Харківська правозахисна група звернулася з листом до Голови Харківської обласної ради Василю Салигіну з проханням залишити харків’янам кінотеатр «Боммеръ»

 

Голові Харківської обласної ради

В. В. Салигіну

Шановний Василю Вікторовичу!

Наша організація із здивуванням узнала про те, що за рішенням облради в Харкові буде знищений кінотеатр «Боммеръ» - один з найкращих культурних центрів міста.

Наша організація часто проводила там заходи, присвячені правам людини.

В нас і так залишилось дуже мало культурних центрів, де можна провести перегляд документальних фільмів, подивитись серйозні фахові фільми.

Нищити – не будувати!  На жаль, за останні роки Харків втрачає обличчя культурного центру і, на нашу думку, це пов’язано не тільки з нестачею коштів, а перш за все, з невідповідним ставленням до існування та розвитку культурних об’єктів міської та обласної влади.

Просимо переглянути це рішення і залишити кінотеатр як культурний центр для харків’ян.

 

Співголова ХПГ  Є.Ю.Захаров

 

 Поділитися