MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За підрахунками правозахисників, в Росії існує понад сімдесят тисяч скінхедів

08.05.2007    джерело: 5tv.com.ua
За останні два роки скінхедів стало на двадцять тисяч більше

За останні два роки їх стало на двадцять тисяч більше. Такі дані наводить Олександр Брод, голова Московського бюро з прав людини, яке опікується переважно проблемами боротьби з фашизмом та ксенофобією.

Юрист наголосив, що ці цифри є лише оціночними. Водночас голова прес-центру російського МВС Олег Єльников заявив, що міністерство не має достовірних даних про кількість скінхедів у країні, оскільки цей рух не лише не оформлений юридично, а й немає ані структури, ані лідерів. Тому міліція бореться виключно з окремим правопорушеннями, а не з організованим угрупованням. За словами Єльникова, чимало скінхедів – неповнолітні, і тому їх не можна затримувати за дрібні правопорушення. А от правозахисники переконані – російська держава значною мірою потурає збільшенню кількості скінхедів та посиленню ксенофобії у суспільстві. Попри це від початку 2007-го року російські суди винесли 21 обвинувальний вирок за злочини на ґрунті національної ненависті, Олександр Брод переконаний – у Західній Європі реакція на такі злочини швидша та адекватніша.

 Поділитися