MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Празі вшанували пам’ять українських, російських і білоруських емігрантів — жертв сталінських репресій

12.05.2007    джерело: www.radiosvoboda.org
Організовує щорічні зустрічі громадське об’єднання нащадків емігрантів. Саме їхні батьки у перші дні після визволення від нацизму стали жертвами сталінських репресій. Багатьох із них, незважаючи на чехословацьке громадянство, відправили в радянські концтабори, і додому вони вже не повернулись.

На поминальній зустрічі на Ольшанському цвинтарі в п’ятницю був і Президент Чехії Вацлав Клаус, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Організовує щорічні зустрічі вшанування пам’яті жертв сталінських репресій у Чехії громадське об’єднання «Вони були першими».

До об’єднання входять нащадки українських, російських і білоруських емігрантів із Чехословаччини періоду між Першою і Другою світовими війнами.

Саме їхні батьки у перші дні після визволення від нацизму стали жертвами сталінських репресій. Багатьох із них, незважаючи на чехословацьке громадянство, відправили в радянські концтабори, і додому вони вже не повернулись.

Президент Чеської Республіки Вацлав Клаус уже третій рік поспіль бере участь у цьому поминальному акті.

 Поділитися