MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналісти боротимуться за доступ до екологічної інформації

15.05.2007    джерело: www.imi.org.ua
Учасники проекту планують дослідити можливості доступу до екологічної інформації на центральному та регіональному рівнях та активними діями сприяти припиненню незаконної практики обмеження доступу до екологічної інформації

В Україні стартував проект “Реалізація права на доступ до екологічної інформації”, представником якого у Львівській області є громадська журналістська екологічна організація WETI. Фінансову підтримку проектові надає Міжнародний Фонд “Відродження”.
Учасники проекту планують дослідити можливості доступу до екологічної інформації на центральному та регіональному рівнях та активними діями сприяти припиненню незаконної практики обмеження доступу до екологічної інформації, подавати пропозиції для налагодження механізмів даного доступу та проводити інформаційно - освітні заходи для громадськості.
Окрім цього при порушеннях прав громадян на доступ до екологічної інформації активісти планують створити прецеденти судового оскарження таких порушень. Учасники проекту матимуть змогу отримати юридичну консультацію у адвоката В’ячеслава Якубенка.Така діяльність спрямована на виконання положень Оргуської Конвенції, яку Україна ратифікувала однією із перших, ще в 1999 році. Даний документ гарантує доступ до інформації, участь громадськості в процесах прийняття рішень та доступу до правосуддя. Держава повинна розробити інформацію з усіх питань державного управління, зокрема і стану довкілля та екологічної політики, та поширити її усіма можливими способами – починаючи від надання за інформаційними запитами, оприлюдненням через бібліотеки та закінчуючи друкованими ЗМІ, телебаченням, радіо та мережею Інтернет.

 Поділитися