MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

20 травня. День Пам’яті

15.05.2007    джерело: www.memorial.kiev.ua
В щорічних урочистостях у Биківнянському лісі беруть участь як люди, чиї родичі поховані в цьому могильнику, так і люди, чиї родичі поховані далеко в Сибіру чи Мордовії, або місце поховання взагалі невідомо

20 травня 2007 року – день пам’яті жертв комуністичних репресій в Биківнянському лісі
20 травня 2007 році в Биківнянському лісі (м. Київ) відбудеться традиційне вшанування жертв комуністичних репресій.
12-00 – панахиду біля братської могили відслужать ієрархи традиційних українських церков.
З 13-00 до 14-00 відбудеться мітинг реквієм.

Добиратись:
Від с. м.«Лісова» з 10-00 до 13-00 бажаючих взяти участь перевозитимуть 4 автобуси.
З 14-00 до 16-00 автобуси курсуватимуть в зворотному напрямку.
Довідка:
Биківнянський ліс – місце масових поховань (150 тис. осіб) жертв комуністичного режиму. Поховання датуються 1937-1941 роками, проте окремі захоронення знищених більшовиками людей відбувались ще з кінця 1920-х років. Густина захоронень така, що на кожен квадратний метр припадає 2-3 тіла. До половини із похованих в могильнику людей розстрілювали в сучасному «Кінопалаці» (колишній Жовтневий палаці, приміщення НКВД).
В щорічних урочистостях у Биківнянському лісі беруть участь як люди, чиї родичі поховані в цьому могильнику, так і люди, чиї родичі поховані далеко в Сибіру чи Мордовії, або місце поховання взагалі невідомо.
На переконання голови Київського «Меморіалу» ім. В.Стуса Романа Круцика, биківнянські могили важливі не лише для родичів репресованих, але і для нації в цілому – для «і мертвих, і живих, і ненарожденних». «Обов’язком кожного українця є пам’ятати про страшні злочини окупаційного режиму проти української нації», - зазначає Р.Круцик.
В організації урочистостей беруть участь молодіжні патріотичні організації, представники центральної і київської влади. Кілька років поспіль захід відвідує Віктор Ющенко. В 2002 році Биківнянські могили відвідав папа римський Іоан Павло ІІ.
Ініціатор вшанування – Київський «Меморіал» ім.В.Стуса.

www.memorial.kiev.ua
тел. 258-00-71

 Поділитися