MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

В Беларуси все хуже с правами человекаАкція солідарності з Білоруссю - АнонсАкція „Графіті свободи”У Мінську затримують і карають арештами молодіжних активістівБелорусского оппозиционера задержали за попрошайничествоСолідарність на кордоніВ Беларуси перед судом предстанут 30 оппозиционеровВ Белоруссии продолжается преследование оппозицииБілоруська міліція розігнала театральну виставуБелорусский политик получил два года колонии за заметку в ИнтернетеЗдоровье белорусского политзаключённого Андрея Климова вызывает опасенияВ защиту белорусских политзаключённыхСеверинец снова за решеткойВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняНевидимі бранці КремляСвободу Олегу Орлову! Відсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?35 дітей з Луганщини вивезли до Білорусі — ‘навчатися’ у надзвичайників‘Я бачив, як співробітники ФСБ вивозили українських дітей на територію Білорусі’Росія має повернути ще шістьох дітей до України

Травнева солідарність: “Ода диктатору”

17.05.2007    джерело: belarus.org.ua
16 травня під білоруським посольством відбувся фестиваль громадянської поезії: українські та білоруські. На початку акції її учасники запалили свічки біля портретів зниклих громадських діячів Білорусі на знак своєї солідарності та скорботи
16 травня під білоруським посольством відбувся фестиваль громадянської поезії: українські та білоруські митці зачитали цикл своїх творів під умовною назвою “Ода диктатору”.
На початку акції її учасники запалили свічки біля портретів зниклих громадських діячів Білорусі на знак своєї солідарності та скорботи.
Цього разу до традиційної акції солідарності 16-го числа приєдналися українські та білоруські поети нового покоління, що сформувалося уже у пострадянський період. Свої читання громадянської поезії перед посольством Республіки Білорусь вони нарекли “Одою диктатору”.
Розпочав читання “Оди диктатору” білоруський поет Андрей Хаданович. “Оду” продовжили українські митці - Світлана Поваляєва, Анатолій Дністровий, Олег Коцарев, Богдан Горобчук, Вано Крюгер та Юрій Шеляженко.
“Ми тут, щоби в чистій і спокійній Білорусі не пропадали люди… В цій поезії була краса і загрозливість тоталітаризму” - заявив Олег Коцарев, молодий український поет.
Акція завершилася символічним переданням владі Республіки Білорусь “помаранчевої мітки” у вигляді постера фільму “Помаранчева революція” американського кінорежисера Стіва Йорка та 17-го тому повного зібрання творів Йосифа Сталіна із побажанням вчитися на чужих помилках.

Сюжет 5 каналу про акцію:
http://youtube.com/watch?v=gs_NyHzdxds

 Поділитися