MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рік після виборів: у Харкові покращення не відчувається

22.05.2007   
Юрій Чумак
18 травня у Харкові відбувся круглий стіл-презентація на тему «Рік після виборів: діяльність нової влади на Харківщині».

18 травня  у Харкові відбувся круглий стіл-презентація на тему «Рік після виборів: діяльність нової влади на Харківщині».  

Учасникам  заходу було презентований примірник  дослідження, в якому представлено результати аналізу соціально-економічної та політичної ситуації в Харківській області протягом року (після виборів до місцевих рад в 2006). Роботу виконано фахівцями Харківського Фонду місцевої демократії та Центром імені Олександра Разумкова за підсумками моніторингу соціально-політичної ситуації в регіоні.

У конференції прийняли участь Ольга Мірошник – голова Харківського Фонду місцевої демократії, Наталія Печерська – начальник управління з питань внутрішньої політики Харківської обласної державної адміністрації, Олександр Литвиненко – провідний експерт Центру економічних та політичних досліджень ім. О.Разумкова та інші науковці, політологи, аналітики, представники громадських організацій, політичних партій, органів державної влади та місцевого самоврядування Харкова та області.

Експерти, що готували дослідження, спробували проаналізувати, як пропорційна система виборів вплинула на розстановку сил в області, як склалися взаємовідносини між гілками влади, як система влади, сформована за новим законодавством, впливає на економічний, соціальній, політичний розвиток регіону, на відкритість влади та розбудову громадянського суспільства.

Автори дійшли висновку, що соціально-економічна ситуація в Харківській області суттєво не відрізняється від загальнодержавної, і визначається проблематикою у сферах надання житлово-комунальних послуг (висока вартість і нікчемна якість), медичної допомоги (недоступність та невисока кваліфікація) та низьким рівнем доходів населення. Рік після виборів не приніс більшості харків’ян покращення добробуту їх сімей. До речі, й оцінки діяльності усіх без винятку політичних партій на рівні області є переважно негативними.

Під час обговорення аналітичного звіту розглядалися такі питання для дискусії:

·  соціально-економічна та політична ситуація в регіоні

·  проблеми формування регіональної влади

·  взаємовідносини представницької та виконавчої влади

·  стан партійних організацій

·  ступінь відкритості та прозорості в діяльності влади

·  вплив громадянського суспільства на ситуацію в регіоні

·  проблеми свободи слова

·  загальна оцінка першого року діяльності нової влади.

За підсумками розгляду дослідження, висловлених зауважень та коментарів, автори пообіцяли доопрацювати своє видання та опублікувати його для широкого загалу зацікавлених читачів.

 

 Поділитися