MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява Альянсу Майдан : Міліція має залишатися з народом

25.05.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Дії міліції, що скеровувалися в тому числі і безпосередньо міністром, під час конфліктів в Генеральній прокуратурі мало не призвели до конфлікту між озброєними представниками різних силових відомств . Оцінку цим діям мають дати правоохоронні органи, але незалежно від того, якою буде ця оцінка, ми наголошуємо на неприпустимості настільки провокаційної поведінки з боку керівників силових відомств.

Активісти і учасники Альянсу "Майдан" глибоко стурбовані сьогоднішніми подіями навколо звільнення Генерального прокурора Святослава Піскуна. Ще декілька днів тому ми звертали увагу суспільства на спроби політиків втягнути у брудні політичні ігри силові структури та виважену позицію керівників МВС, СБУ та Армії в цій ситуації. Сьогодні ж ми мусимо звернутися до пана Цушка із закликом не піддаватися на політичні провокації і не втягувати міліцію у політичні інтриги.
Дії міліції, що скеровувалися в тому числі і безпосередньо міністром, під час конфліктів в Генеральній прокуратурі мало не призвели до конфлікту між озброєними представниками різних силових відомств - Міністерства внутрішніх справ та Управління державної охорони - наслідки якого неможливо передбачити. Оцінку цим діям мають дати правоохоронні органи, але незалежно від того, якою буде ця оцінка, ми наголошуємо на неприпустимості настільки провокаційної поведінки з боку керівників силових відомств.
Незалежно від оцінки дій міліції та її керівництва ми висловлюємо велику стурбованість через сьогоднішні висловлювання Василя Цушка і трактування ним законності указу Президента. Політична ангажованість цих суджень не викликає жодних сумнівів.
Нагадуємо, що ніхто не має права не підкорятися указам Президента до тих пір, поки вони не визнані у судовому порядку нечинними, тому висловлювання пана Цушка про визнання чинним Генеральним прокурором Святослава Піскуна виглядають як відмова від нейтральної позиції в політичній кризі та поява у міністра власної політичної позиції, якою він і керується, що ми вважаємо неприпустимим.
Закликаємо пана Цушка залишатися поза політикою, як йому це успішно вдавалося від моменту призначення і до сьогодні. І як це досі успішно робить керівництво СБУ та Армії.
Міліція має залишатися з народом, а не з купкою політиків, незважаючи на їх партійну приналежність та політичні кольори!

 

 Поділитися