MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Динамо» звернулося по захист своїх уболівальників

30.05.2007    джерело: www.fcdynamo.kiev.ua
Чи не всі канали Європи облетіли кадри, на яких підрозділи «Беркуту», застосовуючи тактику «вогнем та мечем», наводять лише їм зрозумілий «порядок» у секторах динамівських уболівальників.

Україну сколихнули безпрецедентні для демократичного світу події на НСК «Олімпійський» під час футбольного матчу між столичним «Динамо» та донецьким «Шахтарем». Чи не всі канали Європи облетіли кадри, на яких підрозділи «Беркуту», застосовуючи тактику «вогнем та мечем», наводять лише їм зрозумілий «порядок» у секторах динамівських уболівальників-винуватців.

Не зупинило «працівників дубинки та сльозоточивого газу» навіть присутність на матчі перших осіб країн: Президента України, Прем’єр-міністра та спікера Парламенту. Тому з особливим цинізмом звучало пояснення органів внутрішніх справ, що підрозділи «Беркуту» діяли у рамках своїх повноважень. Дуже хотілося б дізнатись: а що тоді виходить за ці «рамки»? Невже напалм та вогонь на поразку? Це проти підлітків, вина яких полягає у декількох запалюваннях у секторі сигнальних факелів, та зброєю яким слугували виключно голі руки!..

У зв’язку із вищевикладеним керівництво ФК «Динамо» (Київ) підготувало офіційне звернення на ім’я першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурки, президента ПФЛ Равіля Сафіулліна, Голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Стретовича.

У зверненнях, підписаних президентом ФК «Динамо» (Київ), вказується про недопустимість правового безпорядку та фактично побиття цілих двох секторів глядачів. Причому винними у порушенні правил перебування на стадіоні були всього лише декілька фанатів, які, згідно законодавства України, заслуговують не більше ніж адміністративне покарання.

Ігор Суркіс підкреслює, що жодних об’єктивних причин для масового нападу на людей сотень спеціально підготованих бійців із дубинками не було. Діями «Беркуту» був нанесений рішучий удар по репутації усіх учасників та організаторів фінального матчу на Кубок України, не говорячи вже про численні фізичні та моральні травми серед глядачів фінального кубкового поєдинку. Ігор Михайлович нагадує, що події можуть негативно відобразитись на авторитеті України як країни-організатора фінального турніру чемпіонату Європи-2012, визначає дії підрозділів «Беркуту» із «зачистки» сектору як протизаконні, із перевищенням своїх повноважень та як такі, що відповідають даній ситуації та характеру порушень.

У зверненні до Голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Миколайовича Стретовича керівник ФК «Динамо» (Київ) прохає вищий законодавчий орган відреагувати на надану фото- та відеоінформацію та надати правову оцінку подіям.

За інформацією, якою на даний момент володіє фан-клуб, дії підрозділів «Беркуту» стануть предметом розгляду українського парламенту.

 

 Поділитися