MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відбувся черговий з’їзд Фундації сприяння правосуддю

19.06.2007    джерело: www.civicua.org
Про спільну позицію Фундації сприяння правосуддю та Ради суддів України відносно ситуації навколо призначення суддів на адміністративні посади у судах та щодо останніх рішень ВР України та Вищої ради юстиції з цього питання можна буде дізнатись під час прес-конференції в УНІАН 19 вересня 2007 р. о 16.30

16 червня у Києві відбувся черговий з’їзд Всеукраїнської громадської організації «Фундація сприяння правосуддю», яка об’єднує біля тисячі українських суддів. У з’їзді взяли участь судді майже з усіх регіонів України.

Під час з’їзду було узгоджено перелік поточних питань, віднесених до повноважень загальних зборів. Зокрема, було затверджено зміну назви організації. Тепер повна назва Фундації звучить Всеукраїнська громадська організація «Судова асоціація України «Фундація сприяння правосуддю». Також делегатами з’їзду було прийнято план дій на наступний період діяльності організації, обрано новий склад Правління організації, Наглядової Ради, Ревізійної комісії, а також обрано Голову Правління.

До Наглядової Ради Фундації було обрано – Маляренко Василя Тимофійовича – голову ВСУ у відставці, Городовенко Віктора Валентиновича – голову Апеляційного суду Запорізької області, Волкова Олександра Федоровича – суддю Верховного Суду України, Луніна Сергія Вікторовича – першого заступника апеляційного суду АРК, Першикова Євгена Володимировича – суддю Вищого Господарського Суду України та інших.

До Правління організації були переобрані Навозенко Л. С.: заступник голови апеляційного суду Чернігівської області, Дяченко Л. О. – суддя апеляційного суду АРК, Бабенко В. М. – суддя апеляційного суду Черкаської області та Кутова Т. З. – суддя апеляційного суду Миколаївської області, а також були обрані 3 нових члена Правління: Балух Валерій Сергійович – голова Одеського апеляційного господарського суду, Лунін Сергій Вікторович – перший заступник голови апеляційного суду АРК та Демченко Олександр Володимирович – суддя апеляційного суду Чернігівської області.

Головою Правління була переобрана Тарасова Катерина Ігорівна.

Крім інших організаційних питань, з’їздом організації одноголосно було прийнято рішення про підтримку позиції Ради суддів України щодо призначення суддів на адміністративні посади у судах та затверджено тексти відповідних звернень до Президента України, Уповноваженого ВРУ з прав людини та Венеціанської комісії Ради Європи.

Більш детально про спільну позицію Фундації сприяння правосуддю та Ради суддів України відносно ситуації навколо призначення суддів на адміністративні посади у судах та щодо останніх рішень Верховної Ради України та Вищої Ради Юстиції з цього питання можна буде дізнатись під час прес-конференції в інформаційній агенції УНІАН 19 вересня 2007 року об 16.30, у який приймуть участь заступник голови Ради суддів України – Василь Іванович Гуменюк та голова правління Фундації сприяння правосуддю – Тарасова Катерина Ігорівна.

Автор : Фундація сприяння правосуддю

 Поділитися