MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тренінги в Харкові для журналістів щодо участі громадськості в бюджетному процесі

21.06.2007    джерело: www.civicua.org
Перший тренінг для журналістів та представників НУО відбудеться у п’ятницю 22 червня о 15:00. Серед тем: «Участь громадськості в процесах формування та виконання бюджету: на етапі вивчення бюджетних запитiв; в засiданнях комiсiї міської ради з питань бюджету; в сесiях міської ради; в пiдготовцi звiтiв про хiд виконання бюджетiв»
Асоціація жінок Харківщини «Берегиня» у рамках проекту «За прозорий бюджетний процес», підтриманого Корпорацією Виклики Тисячоліття (МСС) та Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI), проводить серію тренінгів для представників громадських організацій та журналістів.

Тренінги проводитимуться за такими темами:

1. «Бюджетна система України та принципи її побудови у Харкові: структура, доходи, видатки; порядок складання, затвердження та виконання бюджету»;

2. «Бюджет Харкова: процеси та процедури, якi можуть привести до правопорушень та корупції. Індикатори для моніторингу»;

3. «Контроль за виконанням бюджету Харкова:
• особливості та напрямки здійснення контролю;
• проведення моніторингу бюджетного процесу Харкова;
• співвідношення бюджетного процесу з правовими нормами та вимогами бюджетного кодексу i Закону про Держбюджет України на 2007 рік»

4. «Участь громадськості в процесах формування та виконання бюджету:
• участь на рiвнi вивчення бюджетних запитiв;
• участь в засiданнях комiсiї міської ради з питань бюджету;
• участь в сесiях міської ради;
• участь в пiдготовцi звiтiв про хiд виконання бюджетiв»

Мета тренінгів: навчити бажаючих представників НГО та ЗМІ основам бюджетного законодавства, принципам формування бюджету, етапам його моніторингу та виконання, визначити процеси та процедури, які призводять до правопорушення у бюджетному процесі тощо.

Перший тренінг відбудеться у п’ятницю 22 червня о 15:00 за адресою: м. Харків, вул. Сумська 46, другий поверх.

До журналістів та представників НУО, зацікавлених у сприянні подоланню таких негативних явищ, як корупція, зокрема, в бюджетному процесі, та бажаючих взяти участь у зазначених тренінгах, ? прохання сповістити за електронною адресою [email protected], або зателефонувати: 8 (057) 752 15 70.


Автор : АЖХ "Берегиня"
 Поділитися